Sant Josep: Acaben les feines de renovació del poliesportiu de Can Guerxo

El Poliesportiu de Can Guerxo estrena un nou paviment tècnic a la pista multi-esport, que coincideix amb el final de les feines de renovació de la coberta del recinte. Aquestes feines, adjudicades per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per 426.000 euros amb l’IVA inclòs, han tengut una durada d’una mica més tres mesos i mig. «S’ha fet molta feina i gairebé dins el termini previst per no interferir gaire amb els entrenaments. I això a pesar dels problemes ocasionats per les restriccions a la mobilitat en l’actual situació, així els esportistes han pogut retornar a les instal·lacions per reprendre els entrenaments pràcticament en la mateixa data de qualsevol altre any, una fita que enguany és tot un èxit», ha dit la tinent d’alcalde d’Esports, Ana Ribas.

La intervenció a la coberta es considerava prioritària per reparar les goteres detectades en alguns punts i eliminar l’oxidació dels materials deguda al pas del temps. Tot i aquesta oxidació, no es detectaren patologies estructurals més enllà dels que es solucionen amb el canvi de coberta realitzat.

L’adjudicatària de la actuació, Cubiertas y Pinturas Hergar, va plantejar cobrir amb panells tipus sandvitx una extensió de 3.100 metres quadrats, que s’han pintat amb un pigment especial i han estat tractats contra la corrosió. A més, s’ha dotat el terrat d’un canaló nou pel desguàs de les precipitacions, atés que l’estat de l’anterior és una de les causes del mal estat de l’antiga coberta. Addicionalment, s’han instal·lat nous projectors de llum a l’exterior, aplicant criteris d’eficiència energètica.

A l’interior del recinte, s’ha instal·lat un nou entarimat de fusta al terra d’uns 2.000 metres quadrats d’extensió. Tot aquest terra s’ha tractat per a la pràctica de les distintes disciplines esportives que hi tenen lloc.

La setmana passada es va acabar d’instal·lar l’equipament de les pistes amb l’arribada dels cistells de bàsquet i es varen rematar les feines de neteja amb el reforç d’un elevador. Tot i que ja hi ha hagut algun equip que ha pogut fer un primer contacte amb la nova pista, és a partir d’aquesta setmana que els entrenaments es reprenen amb normalitat.

L’Ajuntament de Sant Josep va optar per aprofitar la pausa obligada als entrenaments que va suposar l’estat d’alerta i, posteriorment, l’arribada de la pausa estival per realitzar les intervencions de més complexitat als seus equipaments esportius. D’aquesta manera, es va accelerar l’inici de les obres per renovar també la piscina municipal de Sant Josep, la reforma dels antics vestuaris i la galeria de tir amb arc de Sant Josep. Tot sumat, una inversió d’uns 1’3 milions que també suposen una contribució a la necessària activitat econòmica en un moment de crisi com l’actual.

Comments are closed