Sant Josep augmenta un 140% els ajuts en aliments i emergència

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha reprès la normalitat institucional amb la celebració del seu ple ordinari corresponent al mes d’abril després d’haver hagut de suspendre’l al març degut a l’estat d’alarma. En aquesta sessió s’ha donat compte del reforç de l’atenció als serveis socials municipals, que davant la paralització de l’activitat econòmica han vist augmentar el nombre de peticions d’ajut per part de la ciutadania. En concret, en la seva primera exposició l’alcalde, Josep Marí Ribas, ha destacat els 196 expedients oberts de nous usuaris dels serveis socials municipals durant el període de confinament. 

Marí Ribas, ha agraït «el sobre esforç molt important que realitzen en aquests dies els treballadors i treballadores dels serveis socials del nostre municipi» amb una abnegació que ha volgut remarcar. Però també ha destacat que tot i la situació de confinament «s’ha estat treballant des de tots els departaments» per fer avançar els expedients oberts o per avançar la planificació.

En aquest temps  s’han atès 700 demandes telefòniques i s’ha incrementat en un 140% la despesa en ajuts d’aliments i d’urgència, comparant amb la registrada l’any passat per aquestes amb un total de 66.680 euros destinats a adquisició d’aliments, pagament de rebuts de subministraments o suport al manteniment de l’habitatge. A més, s’han tramitat 75 rendes bàsiques.

Amb la previsió de que el seguiment dels usuaris existents i els gairebé 200 nous  suposarà un augment del número de tràmits, el servei es reforçarà amb dos treballadors socials més. Val a dir que des de la regidoria d’Economia han apuntat que a dia d’avui ja s’han gastat 130.000 euros dels 300.000 previstos als pressupostos per tot aquest any, una despesa que és més del doble que l’any passat en aquestes dates. 

Pel que fa a l’atenció a les persones en risc d’exclusió, s’ha posat en marxa un alberg d’emergència al poliesportiu de Can Guerxo que en només una setmana ja té ocupades les 10 places inicials previstes. Val a dir que ja es disposa al centre de tot el necessari per anar ampliant la seva capacitat, de fet, a dia d’avui ja podria doblar-la si fos necessari, gràcies a les aportacions de mobiliari i roba de llit fetes des del Grupo Empresas Alonso Marí.

A més, els serveis socials estan recolzant els centres educatius amb el seguiment d’alumnes amb dificultats per seguir les classes a distància i s’han proporcionat equips o material docent a diversos d’ells. 

Alhora, es manté el servei de menjar a domicili amb un repartiment de menús cada dos dies que realitzen els voluntaris de Protecció Civil i arriba a 25 persones. A aquestes s’ha d’afegir els usuaris que reben els sis menús que proporciona Apfem Aktua, amb un total de 31 persones que reben a casa el necessari per mantenir el confinament.

L’Ajuntament ha celebrat la seva primera sessió plenària telemàtica, fet obligat pel confinament decretat en l’estat d’alerta, amb una presència molt reduïda de regidors a la sala de plens i la participació de la resta des dels seus despatxos a l’Ajuntament, a altres institucions o des dels seus domicilis. La sessió començat amb un minut de silenci en record de les persones que han perdut la vida durant la pandèmia i ha estat retransmesa per les xarxes socials municipals, per comptes del canal habitual, fet que ha possibilitat els comentaris dels internautes.

Comments are closed