Sant Josep cedirà dos solars a l’Ibavi per a la construcció de la primera promoció d’habitatge protegit al municipi, que serà en règim de lloguer

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha acordat la cessió a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge de dos solars al barri de Can Burgos per tal que s’hi pugui fer una promoció d’habitatge protegit. Aquests terrenys urbans es cediran a l’Ibavi per tal que construeixi les primeres promocions d’HPP (habitatge de protecció pública) al municipi, que es destinaran totes dues a lloguer social. L’alcalde de Sant Josep, Ángel Luis Guerrero, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears, Josep Marí Ribas, han assolit aquest acord que «ajudarà a solucionar la falta d’habitatge a un preu assequible al municipi de Sant Josep», segons han coincidit.

«Facilitar la construcció d’HPP a Sant Josep és un dels nostres objectius per aquest mandat i portam temps avaluant distintes opcions per fer-ho possible. Aquests terrenys que avui posam a disposició de l’Ibavi tenen una bona dimensió i, sobre tot, s’hi pot treballar ja per la seva qualificació urbanística», ha afegit Guerrero.

«Estic molt satisfet que el municipi del que he estat alcalde fins fa uns mesos sigui dels primers de l’illa que ens pot posar a disposició uns terrenys urbans i llestos per edificar, el que farà que ens puguem posar a treballar d’una manera molt ràpida», ha dit per la seva banda el conseller Marí Ribas.

Es tracta d’un primer solar de 2.852 metres quadrats situat junt al centre esportiu Can Burgos, completant la trama urbana de l’anomenat carrer 7 de Can Burgos. El segon solar es troba al carrer Riu Minyo, 18 i té una extensió de 1.320 metres quadrats, en un entorn totalment urbanitzat.

Tots dos terrenys formen part d’una de les urbanitzacions més modernes del municipi, amb una bona comunicació, i disposen a la vora de tots els serveis. «Així que contra el tòpic, les persones que entrin viure a aquests habitatges de protecció oficial seran vesins de primera, a una de les millors zones del nostre municipi», ha insistit l’alcalde.

«Els pisos que farà l’Ibavi, de lloguer, ens permetran incidir on trobam que les famílies del municipi estan tenint més problemes per accedir a un habitatge a preus raonables. Aquestes HPP ajudaran a donar una solució habitacional a les persones que volen desenvolupar al nostre municipi el seu projecte de vida», ha dit Guerrero.

La fòrmula del lloguer social, segons la qual el llogater paga un preu en funció de la seva disponibilitat de recursos i on mai paga més d’un 30% dels seus ingressos, «és la més justa per proporcionar un habitatge a qui realment el necessita, més enllà de si pot o no pagar-lo, que és el problema que es troben moltes persones per l’espiral dels preus que es pateix a l’illa d’Eivissa», ha dit Marí Ribas, que ha recordat que el Govern ha emprés accions decidides per posar més habitatges públics al mercat, com les que permeten intervenir en el cas dels grans tenedors.

Comments are closed