Sant Josep disposarà de socorristes a les seues platges a partir del proper dilluns

L’Ajuntament de Sant Josep posarà en marxa el servei de socorristes que entra en servei aquesta temporada a partir del proper dilluns, 25 de maig, quan està previst que el municipi entri a la fase 2 del desconfinament. Amb aquesta mesura, els ciutadans de l’illa ja s’hi podran moure amb menys restriccions i estarà permès també el bany a les platges. La previsió és que molts escolliran la costa de Sant Josep, encara que davant l’absència de turisme, no es preveu tanta afluència com a les temporades precedents, com ha explicat l’alcalde, Josep Marí Ribas, a la seva compareixença setmanal a través del Facebook de l’Ajuntament: «Confiam en la responsabilitat dels nostres vesins i vesines, com han demostrat en tota aquesta crisi i per això no preveim grans aglomeracions per aquest primers dies», ha dit.

Amb aquestes previsions, el proper dilluns es desplegaran els mateixos socorristes que establerts per a la temporada baixa a les 12 platges del municipi que disposen d’aquest servei: un equip mínim de dos socorristes a cada una d’elles entre les 12 i les 18 hores.

Val a dir que davant la situació anòmala amb que es reprenen els banys, els socorristes assumiran també la missió de vetllar que a la platja es segueixin les restriccions encara en vigor, com la d’allunyar-se un mínim de dos metres respecte altres persones. «Això no s’ha acabat; encara seguim en estat d’alerta i hem de mantenir la precaució», ha recordat l’alcalde. Aquesta vigilància reforçarà la que també realitzaran tant els agents de la Policia Local com els voluntaris de Protecció Civil, encara desplegats.

A partir de la fase 3, a la que està previst entrar-hi el 8 de juny, el servei s’ampliaria als programats per a la temporada mitjana, amb un reforç del planter i la cobertura de les torres de socorrista i els punts de socors i l’entrada en servei de les dues embarcacions de les tres previstes en la nova adjudicació. En aquest estadi el servei s’ampliarà en una hora respecte al que venia sent habitual, entre les 11 i les 19 hores. Aquest nivell de cobertura es mantindrà fins a l’octubre, quan es tornarà al desplegament de temporada baixa. 

La revisió del servei de socorrisme i salvament, obligada per la pandèmia del Covid-19, suposarà un estalvi de gairebé 300.000 euros per l’Ajuntament sobre el cost de l’adjudicació.

Comments are closed