Sant Josep: Govern i l’Ajuntament presenten una proposta als vesins dels apartaments Don Pepe perquè puguin tenir un nou habitatge

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Habitatge, Josep Marí Ribas, i de Presidència, Mercedes Garrido, i de l’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luís Guerrero ha presentat als vesins una proposta destinada a solucionar l’emergència habitacional en què es troben i que també inclou el restabliment de l’espai natural del Parc Natural de Ses Salines, on hi ha els dos edificis dels apartaments Don Pepe. La presidenta ha explicat que aquesta solució es planteja davant la complexa situació jurídica dels actuals edificis que fa inviable la seva rehabilitació.

La presidenta ha destacat que el Govern du «molts de mesos treballant per poder oferir una proposta viable» i que per fer-se efectiva necessita l’acord de tots els propietaris.  Armengol també ha explicat que aquesta solució es pot fer efectiva perquè implicarà «poder demolir els blocs d’edificis, que estan en un parc natural, i axí restablir un espai que té un valor ambiental i ecològic molt important». «Creim que és una molt bona proposta perquè dona solució habitacional als vesins, que tendrien un habitatge en propietat», ha afegit la presidenta, qui també ha mostrat el compromís del Govern per ajudar els propietaris mentre dura tot aquest procés. De fet, Armengol ha recordat que el Govern fa temps que treballa aquesta qüestió des de diferents departaments, tant des de les conselleries d’Habitatge i de Presidència per trobar aquesta solució, com des de la Conselleria d’Afers Socials, per ajudar les famílies afectades.

La proposta compartida avui implica la construcció, en uns terrenys del municipi de Sant Josep, de nous habitatges per als vesins i vesines. Una vegada construïts aquests pisos, es permutarien pels habitatges actuals de tots els vesins tant de l’edifici A com de l’edifici B. La solució proposada requereix el vistiplau i la col·laboració de tots els afectats per tal que pugui ser viable jurídicament.

A més, també és necessària la implicació de diferents institucions. En aquest sentit, el Govern de les Illes Balears, a través de l’IBAVI, seria l’encarregat de fer el projecte de construcció dels nous habitatges. A més, també correspondria al Govern esbucar els actuals edificis dels Don Pepe per tal de restablir el paisatge del Parc Natural de Ses Salines. De la seva banda, l’Ajuntament de Sant Josep hauria d’habilitar sol per poder fer els edificis. Així mateix, el consistori també seria l’encarregat de construir el nou edifici amb els habitatges per a tots els vesins.

Per tal de poder dur a terme tota aquesta tramitació i execució, els vesins s’haurien d’adherir a un protocol d’intencions i comprometre’s a dur a terme la permuta. A més a més, es crearia una comissió tècnica de feina per tal de coordinar tot el procés a nivell jurídic i administratiu.

Durant el temps que passi fins a la construcció dels nous pisos, el Govern es compromet a donar suport a les famílies que ho necessiten.

Aquesta és una solució considerada viable jurídicament si tots els vesins hi estan d’acord, i que suposa a una alternativa factible davant la impossibilitat dels vesins de l’edifici A de tornar a ca seva i degut també situació irregular en què es troba l’edifici B. Després de la reunió d’avui, s’obre un període de consultes i treball conjunt per decidir si la proposta tira endavant.

Comments are closed