Sant Josep insta al Consell Insular a pronunciar-se sobre la situació urbanística dels Don Pepe. Josep Marí Ribas reclama participació en la gestió dels servei insular de Bombers.

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia instarà a través d’un acord de plenari al Consell d’Eivissa a assumir les seves competències i obligacions com a assessor dels ajuntaments en matèria urbanística i a pronunciar-se sobre la situació dels apartaments Don Pepe, a la platja des Codolar. L’equip de govern lamenta que la màxima institució ha tardat dos mesos en contestar a la consulta formulada pels serveis urbanístics municipals amb una resposta qualificada de «molt insatisfactòria» des de l’equip de govern de Sant Josep, on el Consell s’escuda en informacions publicades a la premsa per defugir pronunciar-se en cap sentit.

L’equip de govern considera «mancada de tot rigor» la contestació rebuda, on s’enraona que segons les informacions que han vist en premsa, s’ha arribat a la conclusió que el cas ja està resolt en la via administrativa, una resposta «poc seriosa» que ha rebut l’Ajuntament amb la firma del conseller insular de Territori.

A aquest escrit la Corporació respondrà recordant que la forma de comunicar-se entre administracions és per la via del registre d’entrada i, si es consulta el del Consell, no trobaran cap renúncia de Sant Josep a aclarir la complicada situació urbanística dels Don Pepe, de la que en depèn el futur d’aquest immoble.

«Crida clamorosament l’atenció» que una consulta tècnica es doni per ventilada segons el que es reprodueix a un mitjà, tant s’hi val si aquestes informacions són fidels o no als fets. En aquest cas, a més, amb l’agreujant que la qüestió no ha estat judicialitzada, ni es pot entendre que així hagi estat pel que s’ha publicat del cas.

L’Ajuntament de Sant Josep va demanar als serveis urbanístics insulars que es pronunciessin tant sobre la legalitat de les edificacions com sobre la possibilitat de concedir llicències sobre els dos blocs. Aquesta qüestió és motiu de preocupació tant per les desenes de famílies que hi viuen com per l’equip de govern i els serveis municipals d’Urbanisme. «Si és que hi ha una sortida al fet que al menys un dels blocs es troba fora d’ordenació, els tècnics d’aquesta casa no la veuen. I és en aquesta tasca on es va requerir l’assistència jurídica del Consell», com té assignat entre les seves competències, ha recordat l’alcalde, Josep Marí Ribas.

De fet, la denegació de l’assessorament que es demana en aquest cas vulnera, en opinió de l’equip de govern, el previst en matèria de col·laboració entre administracions públiques, tal i com estableix la llei 40/2015 de Règim Jurídic del Sector Públic.

Així idò, el dubte que mantenen els tècnics municipals i que motivaren al seu moment la consulta segueixen sent plenament vigents i requereix una resposta seriosa per part de qui la rep. Ben al contrari del que ha respost el Consell, el seu pronunciament segueix sent pertinent. És per això que l’Ajuntament reiterarà aquesta consulta en aquest cas acompanyada de l’aval del plenari municipal.

Així, es vol oferir a la resta de grups la possibilitat d’adherir-se a una petició d’assessorament en una qüestió en la que la resta de forces han compartit la preocupació de l’equip de govern. De fet, totes elles han estat informades de l’evolució del cas i han mostrat el seu suport a l’actuació municipal en la protecció de les persones afectades per la situació de perill imminent en que es troba com a mínim una de les edificacions.

Sant Josep demana que abans de firmar el conveni perquè els municipis assumeixin el cost del servei de bombers del Consell es proposin fórmules de participació també en la presa de decisions
L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia vol participar en les decisions que es prenguin en el servei de bombers, que avui depenen del Consell d’Eivissa, i no només assumir la part proporcional del cost del servei, tal com planteja la institució insular als ajuntaments de l’illa. A més d’aquesta condició, l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, ha demanat a la consellera de Cooperació Municipal i Promoció Econòmica, María Fajarnés, que s’expliqui el conveni que proposa el Consell per tal d’aclarir els dubtes jurídics que planteja als tècnics municipals. Fajarnés ha participat aquest matí en una reunió de treball amb l’alcalde, els regidors de Medi Ambient, Mónica Fernández; Promoció Econòmica, Pilar Ribas; Hisenda i Turisme, Vicent Roselló.

«L’Ajuntament ha de poder intervenir alhora de decidir, per exemple, la ubicació on s’hauria de fer un subparc que cobreixi la zona sud de l’illa per reduir el temps de reacció des del parc actual, situat a Sant Antoni», ha afegit Marí Ribas.

La consellera ha explicat que ratificar aquest conveni del servei de bombers és la passa prèvia a que els ajuntaments rebin les subvencions per als projectes inclosos a l’anomenat Pla5.

Amb l’alliberament de la regla de despesa decretada pel Govern Central, el Consell reactiva ara aquest pla. En aquest sentit, Fajarnés ha ofert la possibilitat d’afegir nous projectes a les inversions que es presentaren al seu dia, la majoria de les quals ja estan en marxa o acabades, al cas de Sant Josep, segons ha explicat el regidor Vicent Roselló.

L’alcalde ha valorat el suport a les inversions locals que suposarà el Pla de Reactivació Econòmica del Govern, amb 6,3 milions d’euros aportats a parts iguals per l’executiu balear, el Consell i els ajuntaments, i que des de Sant Josep es vol que es reparteixin a través d’una línia d’ajuts específica.

En la trobada amb la consellera al càrrec de la col·laboració amb els ajuntaments Marí Ribas ha reiterat la demanda d’un pronunciament dels serveis urbanístics del Consell en torn a la situació dels apartaments Don Pepe, assenyalant que «ens fa falta el seu assessorament per aclarir la controvèrsia en torn a si és possible o no atorgar llicència per fer la seva urgent reparació».

L’alcalde també ha entregat a Fajarnés còpia dels escrits al Consell en que es demana, entre altres actuacions, el desbloqueig del projecte d’un nou sender al Parc Natural de ses Salines, que inclou el soterrament de 4 kilòmetres d’esteses aèries i que s’havia de finançar amb 1,8 milions provinents dels fons estatutaris. «Aquest projecte iniciat en la legislatura passada està avui en perill només per la negativa del Consell a pagar el canon d’ocupació de Costes, uns 6.000 euros», ha recordat Marí Ribas, entre altres peticions que ha reiterat a la consellera.

Comments are closed