Sant Josep: La campanya de retirada de morts il·legals de fondeig entre es Puetó i Port des Torrent acaba amb més de 111 tones de material retirat

La campanya de retirada de morts il·legals de la costa josepina de la badia de Portmany es va acabar ahir de tarda amb un balanç de 237 estructures de fondeig retirades en els set dies que ha durat aquesta acció de l’Ajuntament de Sant Josep amb la col·laboració de Salvem sa Badia. El pes total dels materials retirats puja més de 111 tones.

Val a dir que del total de morts de fondeig retirats n’hi ha hagut set d’una envergadura superior a la resta, amb un pes d’entre una i tres tones cadascun. La resta correspon a estructures de formigó de menors dimensions, molt habitualment neumàtics, tests reomplerts d’aquest material, etc. Junt amb aquests morts, s’han retirat les cadenes, cabs i boies que es feien servir per al fondeig il·legal d’embarcacions.

L’acció tenia per objectiu retirar els 156 punts de fondeig identificats i geolocalitzats l’estiu passat en un estudi finançat amb càrrec del 5% que estan obligats a destinar a accions mediambientals els concessionaris de la zona de domini públic del litoral i que es va encarregar
al GEN-GOB.

En tot aquest àmbit s’ha instal·lat un abalisament provisional estenent la zona de banys fins a l’àrea netejada, entre es Puetó i Port des Torrent. Amb aquesta acció l’Ajuntament vol evitar que fondegin noves embarcacions, que és un fet sancionat severament per la normativa perquè suposa un risc per a les persones. L’abalisament definitiu que estarà disposat ja pel que resta de la campanya turística, començarà el proper cap de setmana, dins les tasques previstes del servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi.

Aquest s’estendrà des de la vora de la platja fins als 150 metres mar endins, el que suposa una ampliació molt substancial respecte la situació anterior.

Comments are closed