Sant Josep reactiva Bona Feina, el servei d’assesorament laboral gratuït per a empreses i treballadors

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia recorda a la ciutadania del municipi que té el seu servei d’assessorament laboral gratuït, Bona Feina Sant Josep. Es tracta d’un servei orientat a treballadors i empresaris, que funciona des del passat mes de maig dins les mesures posades en marxa per fer front als efectes de la COVID-19 al que es pot accedir a través del correu electrònic bonafeina@santjosep.org. En aquest temps s’ha proporcionat assessorament a 27 usuaris, la majoria relacionades amb els ajuts a autònoms, que es varen poder començar a sol·licitar a partir del juliol passat tant pel que fa a les que tramita l’Ajuntament, de la que s’acaba de publicar la llista definitiva d’adjudicataris, com també les que atorga el Govern balear.

Un altre motiu de consulta freqüent ha estat relacionada amb les contractacions de treballadors fixos discontinus, per qüestions com les dates de crides a la incorporació al lloc de feina o bé relacionades amb casos d’ERTOs.

En aquests casos, des de Bona Feina Sant Josep ha ofert una visió general de cada situació, posant l’èmfasi en que per les situacions que puguin derivar en conflicte laboral es recomana acudir a un advocat especialitzat o graduat social.

La regidora de Treball de Sant Josep, Noemí Boned, ha explicat que en previsió que s’acabi el període de pròrroga en que estan molts ERTOs s’ha considerat adient «donar un nou impuls a un servei que permet a tothom, treballadors i empresaris, aclarir qualsevol dubte que puguin tenir sobre la seva situació i les distintes opcions que han de considerar».

Boned ha recordat que Bona Feina sorgeix «del compromís de l’equip de govern de Sant Josep amb l’ocupació de qualitat i davant els molts dubtes que ens arribaven a l’Ajuntament sobre qüestions laborals, tant d’empresaris interessants en fer com toca els procediments com de treballadors, preocupats per la seva situació». En aquest context, la Corporació va signar un conveni per tal de poder proporcionar assessorament legal en aquest àmbit de forma telemàtica i, en cas necessari, també de manera presencial.

Per això és important que en les consultes es facin constar les dades de contacte amb un número de telèfon per tal que en cas necessari l’especialista legal pugui ampliar la informació per completar la seva resposta.

Comments are closed