Sant Josep rebaixa gairebé a la meitat la taxa de residus als negocis tancats per la COVID-19

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, dins de les mesures previstes al Pla de Reactivació Econòmica acordat per tots els partits amb representació municipal, aprovarà una rebaixa de gairebé la meitat de la taxa de residus per aquells negocis que hagin hagut de tancar la seva activitat degut a la pandèmia de la COVID-19. Això suposarà una davallada de 840.000 euros en la recaptació pel rebut de la recollida de fems d’enguany, segons ha anunciat l’alcalde i secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, en la seva compareixença setmanal a través de Facebook i Instagram, el que suposa «una injecció de diners a aquestes empreses». Marí Ribas ha valorat que aquesta rebaixa del padró de recaptació «són sous a la butxaca per afrontar una situació complicada com la d’enguany i és una ajuda més de l’Ajuntament que sumar a les mesures que hem iniciat per donar suport a l’activitat econòmica al municipi». 

L’alcalde ha recordat que el tancament forçós ha afectat a comerços de la majoria de sectors minoristes, també bars, restaurants i establiments d’oci, als que des dels serveis econòmics de l’Ajuntament s’ha buscat una solució que permetés pal·liar en part l’impacte que ha tengut al confinament als seus ingressos. «Aquesta rebaixa estarà aplicada directament al padró, amb el qual quan rebin l’avís del rebut ja la trobaran incorporada», ha detallat l’alcalde, que  ha recordat que l’Ajuntament «pagarà igualment per aquest servei que deixarà de cobrar als negocis».

Marí Ribas també ha fet esment a l’inici avui del període per sol·licitar els ajuts a autònoms i microempreses , amb 300.000 euros reservats per als negocis amb activitat tot l’any i uns altres 200.000 per aquest que treballen només durant la temporada turística. Aquests diners, ha recordat, «son també diners a la butxaca dels que més ocupació generen a Sant Josep»

En la seva compareixença, el batle ha recordat també la rebaixa del canon que abonen els concessionaris de la zona marítim-terrestre, que enguany només hauran d’abonar 1,8 milions d’euros. Aquesta xifra suposa un 58% menys dels 4,5 milions d’euros que s’havien compromès a abonar anualment i, a més, s’ha ajornat el pagament fins el 30 de setembre, amb el que es podria tornar a revisar l’import davant qualsevol incidència que pogués incidir en la campanya.

Comments are closed