Sant Josep rep el compromís del Govern i el Consell de mobilitzar ajuts per a les persones afectades dels Don Pepe

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha rebut el compromís del Govern, a través de la conselleria d’Afers Socials, de mobilitzar ajudes individuals (durant dos anys prorrogables a un tercer) per tal que les persones que hauran de ser desallotjades dels apartaments Don Pepe trobin un nou habitatge. A més, el Consell d’Eivissa s’ha compromès a suplementar en mig milió d’euros més la partida destinada a cobrir les prestacions bàsiques a través dels serveis socials municipals, mitjançant una subvenció directa a l’Ajuntament de Sant Josep amb un conveni específic pels residents en l’immoble en risc d’ensorrar-se.

A més del mig milió d’euros que ja porta destinats a aquesta emergència social l’Ajuntament, xifra que augmentarà amb la gestió de la sortida de les 22 famílies que encara viuen a l’immoble i que l’han de deixar a les properes setmanes, el Consistori contractarà un despatx jurídic especialitzat en hipoteques, que posarà a disposició dels i les afectades, entenent que es donen les circumstàncies perquè molts d’ells puguin resoldre-les i deixar de pagar. «Sense oblidar que l’Ajuntament complementarà els ajuts que necessitin totes aquestes famílies, a les que no deixarem soles en aquest greu drama», ha dit l’alcalde, Ángel Luis Guerrero.

Aquests són els compromisos que han adquirit totes dues administracions en la reunió promoguda per l’Ajuntament, que fa uns dies va convocar a l’Executiu balear i al Consell a una trobada «amb propostes en ferm» per tal de fer front a «una crisi social sense precedents que pateix el nostre municipi», com ha recordat l’alcalde, que ha celebrat «el compromís de destinar una important xifra en ajudes individuals durant els tres propers anys (dos anys prorrogables a un tercer) per aquestes famílies. També hem d’agrair que el Consell aporti una important quantitat durant un any», ha dit.

Guerrero ha valorat també el fet que «com demanàvem des de l’Ajuntament, tothom ha participat a la reunió -realitzada de manera telemàtica- amb els deures fets». L’alcalde també ha destacat la feina per trobar un encaix jurídic als ajuts que aportaran totes dues administracions, a través del Consistori, «que no ha estat fàcil», i que al cas dels ajuts del Govern implica una sol·licitud expressa de Sant Josep que es formalitzarà immediatament. Serà l’Administració local la que canalitzi els fons a les famílies durant la durada prevista dels mateixos, que serà de dos anys prorrogables a un tercer al cas de l’aportació de la conselleria d’Afers Socials.

Comments are closed