Sant Josep rep la felicitació de la Secretaria d’Estat de Migracions per l’acolliment del grup de persones arribades en una pastera amb dos positius de Covid-19

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha rebut aquesta setmana la felicitació del director general d’Inclusió i Atenció Humanitària, Francisco Dorado, tant en nom propi com de la Secretaria d’Estat de Migracions, per la reacció de la Corporació josepina en l’atenció al grup de persones que arribaren a Formentera el passat 29 de juny a bord d’una pastera i que s’han hagut de confinar arrel de la detecció de dos casos positius de COVID-19. Dorado ha trucat l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, per comunicar l’agraïment per l’acolliment d’aquestes persones.

Davant la necessitat d’aïllar el grup durant un període de quarantena, l’Ajuntament de Sant Josep va respondre a una petició de la Direcció Insular de l’Administració de l’Estat a les Pitiüses i en només unes hores va poder oferir unes instal·lacions municipals per a que aquestes persones que havien d’arribar de Formentera poguessin passar aquest confinament el més confortablement possible, ateses les circumstàncies, tot i no tenir cap competència en aquest àmbit.

Dorado ha volgut agrair en la persona del batle «la generositat amb els migrants arribats de l’illa veïna i als que heu obert les portes del municipi important-vos només la seva condició d’éssers humans en situació de necessitat». Per això, ha destacat que «gestos i accions com aquests ens fan sentir orgullosos» i ha afegit que amb gests com els de l’Ajuntament, la Secretaria d’Estat es sent «en deute moral amb tu i tot el vostre poble».

L’alcalde ha agraït aquestes paraules de reconeixement per una intervenció humanitària que també va ser molt ben valorada per la delegada del Govern a Balears, Aina Calvo, en una trobada que tots dos mantingueren a Palma.

Ajudes al lloguer d’habitatge per a persones afectades per la COVID-19
L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia obrirà en uns dies el termini per a sol·licitar algun dels ajuts per a superar les dificultats que els hagi causat la COVID-19 per poder afrontar el pagament del lloguer. La Corporació destina un total de 200.000 euros a aquesta línia de subvencions, amb que es vol estar al costat de les famílies en una situació transitòria que els complica poder mantenir el seu habitatge. «Volem ajudar els nostres vesins que per la conjuntura s’han vist en una situació momentània de vulnerabilitat econòmica i social, perquè pensam que d’aquesta crisi n’hem de sortir tots junts, sense deixar a ningú enrere».

Les bases d’aquests ajuts, que tot just s’han remés al Butlletí Oficial de les Illes Balears per a la seva publicació, fet que donarà inici al període per sol·licitar-les, estableixen que es donarà una ajuda de 900 euros com a màxim per habitatge. En els casos on el contracte tengui més d’un titular, aquests diners es repartiran entre tots els que hi figurin, sempre que no s’indiqui el contrari. No la poden demanar aquelles persones que figurin com a llogateres d’un habitatge d’un familiar de fins a segon grau ni els que siguin accionistes o participin a l’empresa propietària de l’habitatge.

Les subvencions només les poden sol·licitar les persones empadronades al municipi des de fa més de mig any i per habitatges situats a Sant Josep, amb un preu de lloguer màxim de 1.500 euros. Aquesta subvenció serà compatible amb altres ajuts, sempre i quan el total d’ajuts rebuts no superi el preu del lloguer.

Per beneficiar-s’hi, les persones interessades han d’acreditar que s’han vist afectats per un expedient de regulació temporal de l’ocupació (ERTO), que algun membre de la unitat de convivència estigui afectat per una reducció de jornada per motius de conciliació familiar, laboral o organitzatius amb fills menors a càrrec; també si algun és autònom i ha hagut de cessar l’activitat per la pandèmia o ha vist reduïts els seus ingressos o si algun membre de la unitat de convivència es troba a l’atur quan l’any passat tenia feina.

Els ajuts es concediran mitjançant el sistema de concurrència competitiva, en el qual es valoraran l’antiguitat de residència al municipi de la persona titular del lloguer, la situació econòmica de la unitat de convivència i la pertinença d’algun dels seus membres als sectors considerats preferents per la seva especial vulnerabilitat.

Comments are closed