Sofía Hernanz: “Crearem un nou dret en aquest país, el dret a morir amb dignitat”

Sofía Hernanz, diputada eivissenca del PSOE i secretària segona de la Mesa de Congrés, ha celebrat l’aprovació de la tramitació de la proposició de llei orgànica per regular l’eutanàsia, presentada pel grup Socialista. El text ha rebut 203 vots a favor, 140 en contra i 2 abstencions. “Aquesta és una llei importantíssima, que ve a crear al nostre país un nou dret: el dret a morir dignament quan es pateix un sofriment insuportable, perquè tots tenim dret a una vida digna, però hem de tenir també el dret a morir amb dignitat”, ha manifestat Sofía Hernanz.

La diputada socialista ha lamentat la “radical oposició” de PP i de Vox. “La dreta radical d’aquest país sempre s’ha oposat quan el Partit Socialista ha anat generant nous drets, ho ha fet intentant imposar la seua moralitat hipòcrita”.

Sofía Hernanz ha recordat que “el Partit Popular es va oposar quan vam aprovar la Llei del divorci, i després es divorcien, es va oposar quan vam aprovar la Llei de l’avortament, i després avorten, i es va oposar quan vam aprovar la Llei de matrimoni entre persones de mateix sexe, i després es casen amb persones del mateix sexe. I quan estigui aprovada aquesta llei, la utilitzaran sense manies, si arriba el moment en què la necessiten”.

Des del PSOE el missatge és clar: “Davant d’aquesta dreta radical i retrògrada, sempre estarà el Partit Socialista abanderant en aquest país els avenços en drets i llibertats”, ha afirmat la diputada eivissenca.

La regulació de l’eutanàsia es farà a través de Llei Orgànica perquè implica modificar el Codi Penal, suposa incorporar un nou dret subjectiu de ciutadania per a les persones que resideixin a Espanya i avançar en la consolidació de drets i llibertats civils. El PSOE considera que és un dret de les persones posar fi al sofriment amb llibertat i autonomia, preservar la seua integritat i la seua dignitat i no obligar-los a viure en males condicions.

Comments are closed