Sofía Hernanz i Patricia Abascal demanen als representants del PP d’Eivissa “que abandonin la trinxera ideològica de Pablo Casado”

La diputada eivissenca del PSOE al Congrés, Sofía Hernanz, i la senadora d’Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, han demanat avui als representants del PP d’Eivissa, Miquel Jerez i José Vicente Marí Bosó, “que abandonin la trinxera ideològica de Pablo Casado” i “donen suport” a l’increment d’inversions i de la despesa social que recull el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022. Rebutjades les esmenes a la totalitat, entre les quals la presentada pel PP, els pressupostos segueixen endavant la seva tramitació a les Corts, com han informat a la roda de premsa que han ofert aquest matí a la seu de la Federació Socialista d’Eivissa.

Els pressupostos són “necessaris” i “històrics” per a Balears, ha dit la diputada, lamentant que “el Partit Popular es va equivocar dijous passat, presentant esmena a la totalitat, intentant impedir que aquests pressupostos poguessin tramitar-se”. “Com s’ha equivocat al llarg de tota aquesta duríssima pandèmia, en una posició política del no a tot”, ha lamentat.

Sofía Hernanz ha criticat “la trinxera política” en què es troba el PP, que els ha portat “a coses tan difícils d’explicar aquí, al nostre territori, com no recolzar el Reial Decret que va destinar 855 milions d’euros per ajudar les nostres empreses i als nostres autònoms, o no recolzar els reials decrets que flexibilitzaven els ERTE per protegir els nostres treballadors”.

Segons la diputada, el “seguidisme a Pablo Casado” per part de Jerez i Marí Bosó ha estat “perjudicant” Balears. Sofía Hernanz ha demanat als representants del PP d’Eivissa a les Corts que “rectifiquin” i que “es posin al costat dels ciutadans i les ciutadanes, que hem patit moltíssim”. Hernanz els ha demanat “que donin suport i que facilitin la tramitació d’aquests pressupostos”, i “que facin costat a la ciutadania de Balears”.

Patricia Abascal destaca l’increment en inversions i despesa social
“En els anys de govern de Pedro Sánchez Balears rebrà un 49,9% més de recursos que en els 4 darrers anys de Rajoy. És clar que no és el mateix quan governa el PSOE o quan governa el PP”, ha manifestat la senadora.

Uns pressupostos que suposen una inversió total per a les Illes Balears de 355.120.000 d’euros, la més alta de la història a les nostres illes i que situa la Comunitat per primera vegada per sobre de la mitjana nacional en inversió per habitant, gràcies a la inversió extra de 182.770.000 euros del fons d’insularitat.

A part de les inversions, la senadora ha destacat les nombroses mesures socials que inclou el projecte de Pressupostos Generals: En beques, més de 1.170 estudiants d’Eivissa i 90 de Formentera se’n beneficiaran. S’hi inclouen per primera vegada beques per a aspirant a jutge, fiscal, advocat de l’Estat o lletrat de l’administració de justícia.

El bo lloguer jove destinarà 650.000 euros a Eivissa i 50.000 per a Formentera, i ho podran sol·licitar joves assalariats des dels 18 als 35 anys.

Per accedir a l’habitatge, a Eivissa li correspondrà 7.150.000 euros, i 550.000 a Formentera.

“Un altre dels compromisos adquirits pel president Pedro Sánchez és la revaloració de les pensions”, ha explicat la senadora. Les pensions no contributives s’incrementen un 3%, cosa que beneficiarà 924 persones d’Eivissa i 54 de Formentera.

Pel que fa a les pensions contributives, al voltant de 24.180 persones d’Eivissa i 1.800 de Formentera veuran la pensió revaloritzada, a través de la llei que s’està tramitant al Congrés.

A més, les i els empleats públics veuran un increment del 2% en les nòmines. “És molt important ressaltar que s’aprova la major oferta d’ocupació pública de la història: 30.445 places, fet que suposa un 73% superior als sis exercicis dels governs de Mariano Rajoy”, ha dit la senadora.

L’atenció a la dependència augmenta un 23,3% i assoleix el nivell més alt de la història. A Eivissa hi ha 2.347 persones ia Formentera 163 que se’n veuran beneficiades.

La senadora també ha detallat que al voltant de 1.248 persones a Eivissa i 96 a Formentera se’n veuran beneficiades per l’Ingrés Mínim Vital.

Comments are closed