“Un any perdut al Consell d’Eivissa”. El grup PSOE critica la “paràlisi general” dels projectes de la legislatura progressista.

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa ha fet avui balanç del primer any de mandat del govern de Vicent Marí lamentant que ha estat “un any perdut” i que s’ha produït una “paràlisi general” dels projectes de la legislatura progressista. L’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha explicat que en aquest primer any “ha saltat una emergència mai vista, que no esperava ningú, la pandèmia ens ha agafat a tots desprevenguts”. El grup PSOE “des del primer dia ha donat suport al govern del Consell en les mesures per donar resposta a la crisi sanitària i per sortir de la crisi social i econòmica que està provocant. I així ho seguirem fent en els pròxims mesos”, ha dit Vicent Torres. No obstant això, el portaveu ha dit que “aquest suport no serà un xec en blanc perquè l’equip de govern insular faci i desfaci el que consideri en aquests pròxims tres anys de mandat”.

Vicent Torres ha afirmat que “no acceptarem que s’utilitzi la Covid-19 per paralitzar tots els projectes que vàrem deixar en marxa de l’anterior legislatura, com a excusa per no complir amb els compromisos d’aquest Consell davant la ciutadania o com a instrument polític del Partit Popular per atacar als governs progressistes”.

Paràlisi de projectes
El model d’illa progressista i sostenible “malauradament, ara fa un any va quedar aturat. A pesar que el Partit Socialista va aconseguir 2.500 vots més que en el 2015, i que vàrem passar d’un 24 a un 28 per cent dels vots, vàrem mantenir els mateixos consellers”. Un resultat que “va ser insuficient per reeditar una majoria d’esquerres en aquest Consell”.

En aquest primer any de mandat de Vicent Marí “s’han confirmat els nostres temors: sempre que torna a governar la dreta al Consell Insular, s’aturen els projectes dels governs progressistes, projectes en favor de l’equilibri territorial, en favor de la millora dels serveis públics”, i deixen la institució “baix mínims”.

El portaveu socialista ha citat la paralització dels projectes del Parc Insular de sa Coma (Escola d’Hoteleria, circuit de motocròs, Escola d’Idiomes i Escola d’Arts, entre d’altres), les inversions en xarxa viària (retard en l’acabament de l’obra de ca na Negreta, passarel·la de s’Olivera i ronda de ses Païsses) i les inversions a càrrec dels fons estatutaris.

Segons Torres, el projecte Senders Turístics de ses Salines disposa de totes les autoritzacions des de novembre de 2019. No obstant això, l’obra no ha començat a pesar que el conveni de finançament finalitza el pròxim mes de setembre. “Si es perd aquest conveni, si no es fa el projecte de Senders de ses Salines, només hi haurà un responsable, l’actual president d’aquest Consell Insular”, ha advertit el portaveu.

Valoració de la coalició PP-Cs
Un primer any de “govern del PP” al Consell Insular, perquè “està clar que el conseller de Ciutadans no té criteri propi i està completament integrat dins del Partit Popular”. També ha criticat la “utilització d’aquest Consell Insular com a instrument polític del Partit Popular per atacar als governs progressistes de Pedro Sánchez i Francina Armengol”.

Vicent Torres ha recordat que “és conegut de tothom, perquè ho ha dit ell mateix, que l’actual president no creu en el Consell Insular. Sempre ha dit i ha defensat que el Consell és una administració que molesta, que només serveix per posar traves i problemes als ajuntaments”. Per contra, des del PSOE “seguirem defensant el Consell Insular, perquè és el govern de l’illa i perquè està per ajudar als ajuntaments i ajudar a millorar l’illa en tots els sentits, especialment en els moments tan complicats que tenim per endavant”, ha dit el portaveu del PSOE.

Model territorial i turístic
En territori, Vicent Torres recorda “l’incompliment de la promesa electoral del PP de derogar la modificació del PTI”. “Encara no sabem quin és el seu model de territori. No ho han dit”.

En el camí de la recuperació del turisme després de la Covid-19, Vicent Torres ha demanat “quin turisme volen per a Eivissa?” “Està d’acord el president del Consell amb l’alcalde de Sant Antoni en la seua campanya en contra de ses mesures sanitàries del West End? No ho sabem. Li vaig preguntar això mateix en el Ple de la setmana passada i encara estic esperant que contesti”, ha manifestat.

El grup PSOE considera que Eivissa ha d’apostar per un “model de qualitat”, com es va fer en la legislatura anterior, en comptes de “tornar a un model d’excessos”. Torres també ha criticat falses promeses com el precinte de pisos turístics il·legals: “Quants n’ha precintat en un any? Cap”, ha recordat, recordant el “perill de festes i activitats d’oci multitudinàries i il·legals”, davant les quals demana que el Consell actuï.

Vicent Torres també ha demanat que es faci la inversió del Recinte Firal II per potenciar el turisme de negocis i de fires: “Pareix com si l’actual president pensàs que el Recinte Firal li ha de fer la competència al Palau de Congressos de Santa Eulària i se’l voldria llevar de damunt. L’últim que hauria de fer un president del Consell és posicionar-se a favor d’un o l’altre en funció del municipi que està”, ha advertit.

“Un any perdut, això és el que hem tengut en aquesta illa”, ha afirmat el portaveu del PSOE. “La Covid-19 ens ha plantejat una situació dificilíssima, però el ‘revisionisme’ dels projectes progressistes i la falta de model d’illa era un problema que aquest govern del Consell ja tenia molt abans del virus”, ha conclòs Vicent Torres.

Víctor Torres: “Dos anys perduts en transport públic”
El conseller Víctor Torres ha centrat la seua intervenció en la paràlisi del nou sistema de transport públic, en els problemes i incompliments de la ITV i en la falta de polítiques esportives.

“Amb l’aprovació inicial del Pla de transport públic el passat maig, tornam al punt de partida per una obsessió de parar-ho tot, simplement perquè eren projectes que venien de la legislatura progressista”, ha criticat el conseller del PSOE.

A més, ha denunciat les falsedats de PP i Ciutadans respecte a l’estació CETIS: “Es van oposar al cànon per l’ús de l’estació, però ara que governen, el mantenen: un engany més a la ciutadania”.

Respecte a la ITV, Víctor Torres ha fet balanç, criticant els “tancaments sense previ avís deixant sense servei als usuaris”, “retard de sis mesos en la posada en marxa de la ITV mòbil, quan era un projecte de l’anterior equip de govern que va deixar a punt per a licitació” i “falta de planificació i improvisació en la seva posada en marxa” després de l’estat d’alarma.

En política esportiva, el conseller socialista ha fet èmfasi en la “falta de planificació”, assegurant que “ni tenen idees ni projectes propis”. S’ha referit al circuit de motocròs: “En la legislatura anterior es va treballar molt dissenyant un circuit viable. No hi ha excuses perquè el PP no compleixi amb el seu treball d’executar les obres, que podrien començar aquest mateix any i ser una realitat el 2021”.

A més, davant l’impacte que ha suposat la pandèmia de la Covid-19 en el món de l’esport, amb la interrupció forçosa de totes les activitats, “des del grup PSOE creim que s’ha d’elaborar un pla específic d’ajudes dirigides als esportistes, clubs, federacions, organitzadors esportius, autònoms i pimes del sector per pal·liar les possibles dificultats econòmiques que puguin experimentar”. Víctor Torres ha demanat també “ajudes específiques per a la innovació i la digitalització en l’àmbit de l’esport per a pal·liar així la bretxa del sector davant la transformació digital necessària després de la Covid-19.

Sílvia Limones: “Passos endarrere en igualtat”
A l’àrea d’igualtat, “hem de lamentar que malgrat tenir les competències transferides des de fa un any ha estat un any perdut”, ha dit la consellera socialista Silvia Limones. “A més de no executar el pressupost transferit per aquest fi, l’actual equip de govern va eliminar la Direcció Insular d’Igualtat i el retrocés en aquesta àrea ens sembla molt significatiu. Detalls com amagar la bandera LGTBI el passat 28 de juny o el de negar-se a signar un conveni amb l’Ajuntament d’Eivissa per a la utilització de Casal d’Igualtat ens semblen passos endarrere”.

Pel que fa a la gestió realitzada per donar solució a les persones sense sostre i l’execució de Centre de baixa exigència des Gorg, “des del grup socialista tenim seriosos dubtes que això sigui així”, ha advertit Silvia Limones, qui també ha lamentat la “improvisació” en la gestió de l’alberg temporal de sa Blanca Dona.

“Tu fas Eivissa”
Coincidint amb el balanç del primer any de legislatura al Consell Insular d’Eivissa, el grup Socialista ha posat en marxa una nova pàgina a Facebook, que té com el lema “Tu fas Eivissa” (https://www.facebook.com/grupPSOEConsell). Es tracta d’una nova eina per tal d’animar a la participació de la ciutadania en favor del model d’illa que defensam des del PSOE: Oportunitats i benestar social per al conjunt de la ciutadania, un model econòmic equilibrat, sostenible i de qualitat, i una illa mediambientalment sostenible i que protegeix els seus valors paisatgístics i patrimonials.

Comments are closed