foto edifici Consell Insular

Vicent Marí converteix el Consell Insular en l’agència de col·locació del PP i Cs: ja acumula un 35% més de càrrecs polítics

foto edifici Consell Insular

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa denuncia que Vicent Marí ha convertit la institució en l’agència de col·locació del PP i Ciutadans. Amb la contractació de l’exconsellera del PP Pepa Costa com a gerent de FECOEV, el govern de dretes ja acumula un total de 27 càrrecs polítics, un 35% més que l’anterior govern progressista, que tenia 20 càrrecs polítics.

El Consell Insular disposa de 8 consellers executius, 11 directors insulars, 2 coordinadors de grup, 1 gerent de FECOEV, 1 cap gabinet, 1 cap de protocol i 3 de premsa. El total de la despesa és de 260.000 euros més a l’any respecte al govern progressista, arribant a 1 milió d’euros en tota la legislatura.

El grup PSOE lamenta que Vicent Marí estigui aprofitant el Consell Insular per col·locar polítics del PP que s’han quedat sense feina després de les eleccions i pagar favors a Ciutadans. Les administracions públiques han d’estar correctament dimensionades quant a personal i alts càrrecs, però amb criteris de professionalitat i objectius de gestió, no per repescar exdiputats, exconsellers i un exsenador que s’havien quedat al carrer.

El cas més evident és de l’exdiputat Miquel Jerez, que només ha durat tres mesos en el càrrec, deixant la feina al Consell quan ha vist l’oportunitat de tornar al Congrés en la llista del PP.

Per contra, Vicent Marí encara ha estat incapaç de trobar personal amb perfil més tècnic, com és el director insular d’Economia i Hisenda, que continua vacant, i el director de Turisme s’ha contractat una vegada acabat l’estiu, perdent-se la primera de les quatre temporades turístiques que havia de gestionar.

Així, passats quatre mesos de l’inici del mandat, des del PSOE lamentam que les úniques decisions del PP i Cs han estat l’increment de càrrecs polítics del 35%, la paralització del Pla de transport públic i l’incompliment de la promesa als seus votants de derogar la modificació del PTI aprovada pel govern progressista.

Comments are closed