Vicent Marí rebutja limitar els preus del lloguer i paralitza la solució dels apartaments Don Pepe, mentre premia als infractors urbanístics amb una amnistia de construccions il·legals. 

El grup Socialista exigeix la dimissió del conseller Mariano Juan per “jugar” amb la seguretat dels usuaris del transport públic, després que companyies hagin denunciat que el manteniment dels vehicles es fa baix “mínims” perquè el Consell Insular no els paga el servei.

El PSOE ha denunciat avui que Vicent Marí vol premiar els infractors urbanístics, amb l’amnistia que prepara el PP, mentre s’oblida dels problemes de l’encariment de l’habitatge que pateix l’illa d’Eivissa. En el Ple del Consell Insular celebrat avui, el PP ha rebutjat les mocions del PSOE per limitar els preus del lloguer i d’un compromís per tirar endavant la solució per reallotjar els afectats dels apartaments Don Pepe en una promoció pública a la platja d’en Bossa.

El portaveu del PSOE, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, ha denunciat la “futura segona amnistia urbanística que premia a aquells que han fet les coses malament a Eivissa i que tampoc solucionaren el problema de l’habitatge”. Per contra, la proposta del PSOE d’aplicar la Llei estatal d’Habitatge i declarar Eivissa com a zona tensada, obliga a limitar els preus als grans tenidors (més de 10 habitatges), mentre que a la resta de propietaris els ofereix beneficis fiscals si s’hi volen acollir. Una llei que “no està feta per extraterrestres, sinó que està feta per gent que creu que les zones de mercat tensat és important que es controlin, perquè si no acabarem tots fora de la nostra terra”.

‘Agustinet ha insistit que l’habitatge “és el problema principal a l’illa d’Eivissa avui” i ha criticat que “tot un Consell Insular, amb milionades al banc, no abordi aquest tema”.

El PP ha rebutjat la moció del PSOE d’“instar al Govern de les Illes Balears a què, en exercici de les seves competències en matèria d’Habitatge, tal com permet la Llei estatal 12/2023 de 24 de maig pel Dret a l’Habitatge, declari la totalitat de la nostra Comunitat Autònoma de les Illes Balears com a zona tensada perquè la ciutadania d’Eivissa pugui beneficiar-se de l’aplicació de l’Índex de Preus de Referència en els preus de lloguer”.

‘Agustinet’ critica la paràlisi de la solució per als afectats del Don Pepe

‘Agustinet’ també ha defensat una moció per acabar amb la paràlisi del PP de totes les institucions respecte a la problemàtica dels apartaments Don Pepe, que ha tengut el vot en contra de la dreta. El portaveu del PSOE ha denunciat la utilització partidista del problema per part del PP en l’anterior legislatura, per atacar-lo quan era alcalde i després quan va ser conseller del Govern balear.

“El que jo pens és que estan buscant que aquesta solució d’ajuda en el finançament venga de la mà d’un promotor privat al qual li donaran molta més edificabilitat del que val aquest terreny que s’ha de compensar. I estic segur que no m’equivoco gaire. Vostès volen fer que algú pagui el que hauria de pagar l’administració pública”, ha dit ‘Agustinet’.

El portaveu socialista ha recordat que, quan era alcalde de Sant Josep, “el primer que vaig fer venir a parlar a la presidència del Consell. Vostè se’n recordarà i se’n recorda que li vaig demanar. Se’n recorda que li vaig demanar? Que treballem conjuntament sense coloracions polítiques de ninguna classe, que no ens facem mal amb aquest tema. Que no ens facem sang, perquè el drama era tan important. Que varen fer vostès? Vostès varen matxacar-me d’una manera immisericorde. S’han aprofitat d’aquest drama per fer campanya”.

Sense èxit, ‘Agustinet’ ha demanat “quina solució tenen pensada? Què és el que volen fer si no recolzen això, que al final és el full de ruta que havíem dissenyat entre tots? Quina és la solució que tenen pensada? Com ho pensen arreglar?”

El PSOE reclama la dimissió de Mariano Juan per la situació de la flota d’autobusos, amb una mitjana de 14 anys d’antiguitat i manteniment baix “mínims”

El grup Socialista ha exigit en el Ple d’avui la dimissió del conseller de Transports, Mariano Juan, per “jugar” amb la seguretat dels usuaris del transport públic, després que les mateixes companyies hagin denunciat que el manteniment dels vehicles està baix “mínims” perquè el Consell Insular no els paga el servei. Així ho ha denunciat en el Ple el conseller Víctor Torres, citant textualment un document firmat per una de les concesionàries: “Los mantenimientos que se hacen se podrían realizar de otra manera y ser más exhaustivos y precisos si no fuera por la situación a la que se encuentra la empresa fruto del incumplimiento del Consell de las obligaciones de pago que tienen asumida. Todo esto hace que la empresa vaya siempre a mínimos”.

“El que havíem d’haver fet és demanar-li la dimissió (de Mariano Juan), perquè davant d’aquest informe el que deixa clara és la situació: La situació d’inseguretat del transport públic i el servei que donam. Amb una flota de 14 anys o més d’antiguitat, amb autobusos de més de 20 anys circulant per les carreteres. I vostès sap quines són les mesures que han pres? Anunciar que havien comprat sis autobusos nous que havien retirat de la Comunitat de Madrid, que havien adquirit en una subhasta, que els havien retirat per contaminants i que tenien 300.000 quilòmetres”. “I vostè estava allí i va sortir a la foto, deia que eren nous”, ha dit Víctor Torres dirigint-se a Vicent Marí.

El PSOE també ha exigit “totes les inversions necessàries per a garantir la seguretat dels usuaris del transport públic davant la precarietat de l’estat del transport públic de la nostra illa”, però tampoc s’ha aprovat perquè el PP ha votat en contra de la proposta.

Comments are closed