Vicent Torres considera l’esport “una prioritat” i per això diposita en el número 3 de la llista, Víctor Torres Pérez, “la responsabilitat dels esports del Consell”

El president del Consell d’Eivissa i candidat del PSOE a la reelecció, Vicent Torres, ha anunciat la creació d’un departament específic per a tramitar les subvencions esportives. Vicent Torres considera l’esport “una prioritat” per al futur de la societat eivissenca.

Torres ha fet aquest anunci al costat del número 3 de la llista socialista del Consell d’Eivissa, Víctor Torres Pérez, en qui el president ha dipositat tota la seua confiança en la gestió dels esports per ser “un gran referent en l’àmbit esportiu i que, estic segur, farà una feina eficaç i efectiva del departament”, ha assegurat.

Víctor Torres, per la seua banda, ha agraït “la confiança del president” i també les “mostres de suport i felicitacions” que ha rebut “de moltes persones del món de l’esport” per haver donat aquesta passa.

El candidat socialista ha destacat la necessitat “d’adoptar les mesures necessàries dirigides a facilitar la tramitació per accedir a subvencions i avançar el pagament” a tots els esportistes i clubs esportius d’aquesta illa.

Per a això, a més de la creació del departament de tramitació de subvencions, es designarà personal específic per atendre a clubs i associacions, i es prestarà col·laboració directa en l’elaboració de projectes i en resoldre dubtes en la tramitació i en la justificació.

A més, es preveu simplificar les bases d’accés, mitjançant la reducció de requisits.

Aposta per un esport “inclusiu i en igualtat de gènere”

D’altra banda, el número 3 de la llista socialista treballarà perquè els entorns esportius siguin “educatius i igualitaris”, apostant per un esport “inclusiu i en igualtat de gènere”.

Així, els socialistes es comprometen a desenvolupar una política que faciliti la inclusió de tots els col·lectius i a concedir ajudes igualitàries sense discriminació de gènere en cada categoria.

“Des del Consell establirem incentius per afavorir la incorporació de dones a càrrecs directius de gestió i organització esportiva, i donarem visibilitat a referents esportius femenins com a model d’èxit professional, personal i social”, ha dit Víctor Torres.

Entre les mesures, el candidat a gestionar l’àrea esportiva destaca la redacció d’un Pla d’esport inclusiu i la creació d’un programa per facilitar l’accés a l’àmbit esportiu a les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

Pla estratègic d‘infraestructures esportives

Una altra de les propostes socialistes preveu el desenvolupament i la creació d’una xarxa d’instal·lacions esportives adaptades a la necessitat dels usuaris i que siguin accessibles, amb mesures com un pla estratègic d’infraestructures esportives, que inclou l‘estudi de les mesures de manteniment i millora de totes i cadascuna de les instal·lacions i un estudi de les necessitats futures dels diferents municipis amb la incorporació dels usuaris als processos de decisió i control en la construcció i millora de les infraestructures esportives, l’eliminació total de les barreres arquitectòniques i la connexió de les instal·lacions de forma segura amb els nuclis urbans (voreres, il·luminació, senyalització, carril bici).

Afavorir el desenvolupament de l’esport escolar i de l’esport base, aconseguir la realització a Eivissa d’esdeveniments i proves de totes les modalitats esportives i iniciar un Programa de Salut Esportiva són altres de les mesures anunciades per Víctor Torres, que aposta “per la formació i la millora continua de tots els estaments relacionats amb l’esport, promovent un Congrés de Ciències de l’esport i la Salut”, ha conclòs.

Leave a Reply