Vicent Torres demana “unitat i treball conjunt” al Consell Insular d’Eivissa per superar la crisi de la Covid-19

El grup PSOE del Consell d’Eivissa “seguirà demanant i oferint unitat i treball conjunt a totes les forces polítiques”, per fer front a la crisi provocada per la Covid-19. Així ho ha dit l’anterior president del Consell i portaveu socialista, Vicent Torres, qui ha anunciat el “suport” del PSOE al document de mesures presentat avui per a la reactivació de l’illa, algunes de les quals han estat iniciativa del grup Socialista, i el compromís de “seguir fent aportacions perquè pensam que aquest és un punt de partida i que hi ha moltes més actuacions que s’han de poder incorporar”.

A més, el document presentat avui “no defineix ni el calendari de desenvolupament de les actuacions ni els recursos econòmics que s’hi destinaran”, de manera que “la proposta s’haurà de seguir concretant en els pròxims dies i setmanes”.

Des del PSOE “seguirem defensant propostes en favor d’una recuperació justa”. Polítiques per “ajudar a les persones que més ho necessiten, ajudar a recuperar llocs de feina i activitat d’empreses i autònoms, amb la reactivació del turisme i impuls a altres sectors, i suport també a col·lectius com el cultural o els esports, que també estan patint de manera molt agreujada els efectes de la crisi”.

Per contra, Vicent Torres recorda que “n’hi ha que intenten, i que seguiran intentant, aprofitar aquesta crisi per aconseguir un rèdit polític o per fer canviar governs. El PSOE no ho ha fet, i no ho farà”, ha afirmat.

Vicent Torres ha recordat que “el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears han desplegat importants mesures de xoc de caràcter social i econòmic”, com és l’aplicació dels ERTO, la suspensió dels desnonaments, les ajudes a autònoms, l’Ingrés Mínim Vital i els ajuts en conciliació. “L’esforç per part del sector públic està sent enorme”, un esforç que “també ha de fer aquest Consell Insular”, ha insistit, ja que “tenim competències, tenim recursos i tenim capacitat econòmica”.

Entre les propostes del PSOE recollides per l’executiu del Consell Insular en el document d’actuació per a la reactivació hi ha les referides, en l’àmbit social, a l’increment de línies d’ajudes a les persones i famílies i a les entitats del tercer sector, i així com altres mesures en els àmbits social i educatiu.

En l’apartat territorial, el Consell recull la proposta del PSOE d’una revisió del Pla Territorial Insular amb consens i el criteri de la sostenibilitat, millores en matèria de gestió de residus, impuls a la implantació d’energies netes i foment d’una mobilitat més sostenible fomentant l’ús de la bicicleta.

En matèria turística, a proposta del PSOE, el Consell Insular s’ha compromès a la reactivació de la Mesa de Turisme, programa d’accions de promoció, treballar en la connectivitat aèria i marítima, la lluita contra les plataformes de lloguer turístic irregular i l’elaboració del Pla d’intervenció d’àmbits turístics de l’illa d’Eivissa.

També s’incorporen, entre altres propostes, les referides a l’impuls del sector primari i el producte fet a Eivissa, foment d’altres indústries i sectors, amb l’objectiu de diversificar l’economia, i suport a altres activitats afectades per la Covid-19, com és la cultura.

El document presentat avui és un “punt de partida”, ha insistit Vicent Torres, de manera que el grup PSOE “vetllarà per la concreció i acompliment dels compromisos” i “continuarà presentant propostes en favor de l’illa que vol una majoria de la ciutadania: una Eivissa que es preocupa de la gent que ho necessita, sostenible i que genera feina i les mateixes oportunitats per a tothom”.

Comments are closed