Vicent Torres denuncia la paralització del nou servei de transport públic d’Eivissa per part del govern de dretes del Consell Insular. El PSOE lamenta un nou acte de “despotisme” per part de Vicent Marí, abusant del càrrec de president en favor dels grups del PP i Cs.

El portaveu del PSOE al Consell Insular i anterior president de la institució, Vicent Torres, ha denunciat avui la paralització de la nova concessió del transport públic de l’illa d’Eivissa. Una demora del nou sistema de transport provocada per la intenció del govern de dretes del Consell Insular de modificar el Pla de transport de viatgers per carretera, aprovat inicialment en l’anterior mandat, el que obligarà a tornar-lo a tramitar partint de zero. Una decisió que provocarà “un retard de dos, tres o quatre anys” en la nova concessió del servei d’autobusos, com ha lamentat Vicent Torres.

El portaveu del PSOE ha recordat que el Pla aprovat pel govern progressista preveia un increment dels serveis del 56% i que un 80% de la població d’Eivissa tendria una parada de bus a menys de 600 metres de ca seua. A més, establia la integració del transport regular i transport escolar, “el que suposa optimitzar i ampliar rutes, com s’estan fent amb èxit a Galícia, Aragó o Castella-i-Lleó, comunitats governades tant pel PSOE com per les dretes”.

A més, el Pla consolidava les bonificacions al transport aprovades durant el mandat progressista, com són el transport gratuït a menors i a jubilats, i preveia una millora de la qualitat dels vehicles i dels sistemes d’informació. “Un nou model que suposava una transició definitiva del transport públic d’Eivissa cap a un sistema de qualitat, com mereix la nostra illa”, ha dit Torres.

El despotisme de Vicent Marí
En el Ple celebrat avui, el PSOE ha denunciat un nou abús de Vicent Marí en aquest inici de mandat, després d’elevar al Ple per via d’urgència una proposta que prèviament havia quedat fora de l’ordre del dia com a moció del PP i Ciutadans. El grup del PSOE ha denunciat aquest nou exemple del “trilerisme” i “despotisme” que està marcant l’inici de mandat de Vicent Marí, “interpretant el Reglament de forma àmplia en les qüestions que li interessa als grups del govern, però de forma restrictiva amb els grups de l’oposició”. Com ha recordat Díaz, el PP i Ciutadans varen vetar en Junta de Portaveus que al Ple de setembre es debatés una interpel·lació del PSOE sobre les funcions dels nous càrrec, i per contra ha introduït una moció de forma urgent “disfressada” de proposta del president. La portaveu adjunta del PSOE ha advertit a Vicent Marí que “no pot fer el que li vengui en gana”.

Vicent Marí ha forçat el Reglament per presentar una proposta sobre el descompte del 75% als residents “sense urgència justificada” i amb l’únic objectiu “d’intentar enganyar a la ciutadania” sobre aquest assumpte. Marta Díaz ha remarcat que el descompte “està garantit” gràcies a l’aprovació del nou Règim Especial per a Balears amb el govern de Pedro Sánchez, i que “és fals” que el ministre José Luis Ábalos el vulgui posar en dubte. Al contrari, el mateix ministre ha confirmat, no només la garantia del descompte, sinó que el govern d’Espanya treballa en la proposta d’establir preus màxims a les companyies en els vols a les illes, en la línia de les reivindicacions del Govern Balear.

La portaveu adjunta del grup PSOE, Marta Díaz, ha aprofitat per recordar que els descomptes del 50% i després del 75% els varen aprovar els governs de José Luis Rodríguez Zapatero i de Pedro Sánchez, respectivament. Un descompte que ha quedat definitivament blindat amb el nou REIB impulsat pel govern de Francina Armengol i aprovat amb el president Sánchez i el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Vicent Marí converteix el Consell en una agència de col·locació
El grup PSOE ha tornat a denunciar que Vicent Marí ha convertit el Consell Insular en “la nova agència de col·locació d’Eivissa”. Marta Díaz ha preguntat què faran els directors insulars Miquel Jerez i Santi Marí, per als quals Vicent Marí va crear places de director al Consell després d’haver quedat sense escó a les eleccions generals, davant la nova convocatòria d’eleccions generals. Díaz ha preguntat si deixaran la feina de directors insulars, per tornar a ser candidats, una qüestió a la qual Vicent Marí no ha volgut donar resposta.

Aprovades les mocions del PSOE sobre els plàstics i la cèdula d’habitatge
El conseller del PSOE Víctor Torres ha defensat una moció en favor de continuar les campanyes contra els plàstics iniciades durant el govern insular anterior. Una iniciativa socialista que ha estat aprovada per unanimitat en el Ple celebrat aquest matí.

Els grups del PP i Cs han rebutjat la moció del PSOE en favor de l’eliminació del tràmit de cèdula d’habitabilitat de primera ocupació, per la duplicitat que suposa amb el certificat de final d’obra i la llicència de primera ocupació. La moció també proposava delegar als ajuntaments l’expedició de les cèdules, mentre no es faci efectiva la seua eliminació per mitjà d’una modificació de la legislació autonòmica. Una iniciativa que ha defensat el conseller Vicent Tur i que el Partit Socialista portava en el seu programa a les eleccions insulars del passat mes de maig. No obstant això, la iniciativa no s’ha pogut aprovat pel vot en contra dels dos grups de les dretes al Consell Insular.

Comments are closed