Vicent Torres es compromet a seguir treballant per la sostenibilitat i la protecció del territori

El president del Consell d’Eivissa i candidat a la reelecció, Vicent Torres, s’ha compromès avui a “seguir treballant per la sostenibilitat ambiental i la protecció del territori”. El PSOE ha presentat les seues propostes en matèria territorial aquesta tarda en un acte a Portinatx, amb el candidat a l’alcaldia de Sant Joan de Labritja, Pep Torres ‘Peret’, i el número 5 de la candidatura al Consell, Vicent Tur.

Vicent Torres ha destacat “la fita històrica que hem aconseguit avui en el Ple del Consell”, amb l’aprovació de la primera modificació del Pla Territorial Insular d’Eivissa. “Hem complit el compromís de modificar el PTI per acabar amb l’especulació al sòl rústic i protegit, que permetia la norma”.

De cara al segon mandat, el candidat socialista a la reelecció aposta per “mantenir el paisatge i definir polítiques territorials per a assegurar un futur clar i una qualitat de vida per a tots”. Torres vol seguir el treball iniciat amb la revisió del Pla Territorial Insular, consolidant els sòls urbanitzats, limitant el sòl urbanitzable i reduint les edificacions en rústic. En aquest sentit s’impulsarà un model de desenvolupament sostenible d’Eivissa, mantenint el paisatge tradicional i els seus valors naturals a través de Plans Estratègics de Desenvolupament Sostenible (PDES) i potenciar l’illa d’Eivissa com una destinació turística d’alta qualitat ambiental.

De cara a la legislatura vinent, els socialistes treballaran per a la recuperació de terrenys agrícoles amb la creació de bancs de terres i fomentant la recuperació del paisatge rural amb ajuts directes als propietaris amb fons de l’Impost del Turisme Sostenible, i ajuts al relleu generacional promovent la incorporació de joves agricultors.

Observatori Insular del Territori

Finalment i per rebaixar el temps en la resolució d’expedients i llicències es crearà un Observatori Insular del Territori que doni garanties a tots els residents de l’illa i es donarà suport als ajuntaments per a millorar la capacitat dels municipis en la gestió urbanística i del territori.

Gestió de l’aigua

En relació al subministrament d’aigua, un dels recursos “més necessaris, escassos i un dels reptes de l’illa d’Eivissa”, Torres aposta per la creació d’una Agència Insular de l’Aigua d’Eivissa: “Hem d’apostar per polítiques dedicades al control de tot el cicle de l’aigua per poder assegurar no només el subministrament d’aigua potable a tota la població, sinó també fent una gestió integral de les aigües amb l’aprofitament de les residuals, completant així el cicle de l’aigua”.

Així, els socialistes aposten per completar el procés iniciat durant aquesta legislatura i assumir les competències en la gestió dels recursos hídrics, fomentar el desenvolupament de comunitats de regants amb aigües depurades i realitzar un pla integral de sanejament i reutilització d’aigües depurades.

Leave a Reply