Vicent Torres i Pilar Costa signen el Pacte per l’Aigua

El president del Consell d’Eivissa i candidat a la reelecció, Vicent Torres, i la cap de llista del PSOE al Parlament per Eivissa, Pilar Costa, han signat aquest dimarts el Pacte per l’Aigua, comprometent-se així a millorar la situació actual de l’illa d’Eivissa.

Torres i Costa s’han mostrat disposats a desenvolupar i complir les 20 mesures incloses dins document, impulsat per l’Aliança per l’Aigua. Aquestes 20 mesures estan agrupades en quatre objectius bàsics que són: garantir la qualitat de l’abastament de l’aigua i prevenir els riscos de sequera; assegurar una adequada depuració de les aigües residuals; promoure la reutilització d’aigües i fangs de les depuradores per a usos agrícoles, urbans i ambientals i, finalment, mesures de recuperació dels aqüífers, zones humides i torrents.

Entre les propostes, Torres destaca la posada en marxa de la recuperació ambiental dels aiguamolls de ses Feixes des Prat de ses Monges i Sal Rossa, utilitzant aigua regenerada de depuradora, així com la restauració ecològica de torrents i del riu de Santa Eulària per reduir els riscos d’inundacions i millora ambiental de l’entorn.

D’altra banda, el Pacte per l’Aigua aposta perquè totes les depuradores de l’illa tinguin les infraestructures necessàries per a la reutilització de l’aigua depurada i fomentar les comunitats d’usuaris i regants d’aquestes aigües regenerades.

A més, el document impulsat per l’Aliança de l’Aigua aposta per la separació d’aigües pluvials i residuals i executar sistemes urbans de drenatge sostenible per no col·lapsar les depuradores en períodes torrencials.

La finalització de la depuradora de sa Coma, l’aprovació d’ordenances d’estalvi d’aigua en tots els municipis, crear plans municipals de gestió sostenible de l’aigua o reduir les pèrdues de les canalitzacions municipals són altres de les mesures incloses en aquest Pacte per l’Aigua.

Torres ha reconegut que, tot i que en aquests anys s’han fet molts esforços per reconvertir la situació existent a Eivissa en matèria d’aigua, “encara ens queda molta feina per fer”, i s’ha mostrat molt satisfet que la totalitat de partits polítics que es presenten s’hagin sumat a la proposta de l’Aliança per l’Aigua.

Polítiques socialistes “decidides”

Vicent Torres ha destacat que, de cara a la legislatura vinent i continuant el treball realitzat en aquests últims quatre anys, “apostarem per polítiques decidides en el control de tot el cicle de l’aigua per poder assegurar no només el proveïment d’aigua posat sinó també una eliminació i aigües residuals respectuosa i basada en el reaprofitament, la depuració i la reducció de pèrdues”.

Per això, Torres apunta per la creació d’una Agència Insular de l’Aigua d’Eivissa per tal de desenvolupar polítiques que contribueixin a la gestió de l’aigua “des d’una perspectiva insular, promovent l’accés universal i un ús sostenible”; ha dit.

Costa, per la seva banda, ha recordat que els governs socialistes “ens preocupem i ocupem dels recursos hídrics” i ha recordat el decret de sequera, aprovat pel Govern balear, amb el qual s’ha aconseguit recuperar les reserves dels aqüífers així com les inversions dutes a terme per millorar les infraestructures de l’illa, com l’emissari de Talamanca o les inversions en la interconnexió de les dessaladores.

Leave a Reply