Vicent Torres lamenta el rebuig de PP i Cs a la proposta socialista de comissió de reconstrucció social i econòmica d’Eivissa.

El grup PSOE acusa el Consell Insular de “condemnar els pobles i zones rurals d’Eivissa a un transport públic de segona”.

Els grups PP i Cs del Consell Insular han rebutjat avui en el Ple de la institució la proposta del PSOE de crear una comissió per a la reconstrucció social i econòmica d’Eivissa. Una decisió que l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha lamentat, ja que “els grups de l’oposició han de poder escoltar i participar en les reunions amb institucions, entitats i agents socials i econòmics de la nostra illa per fer front a la crisi”.

Vicent Torres ha explicat que “després que el PSOE registràs aquesta moció, de pressa i corrents ens varen convocar a una reunió, que es va fer ahir, per tractar una proposta de pla de reconstrucció. Ja està bé que aquesta moció hagi servit, de moment, com a mínim, perquè comencin a reaccionar”.

No obstant això, PP i Cs s’han negat a acceptar una proposta de comissió per abordar de manera conjunta el pla de reconstrucció de l’illa d’Eivissa.

 

El Consell Insular condemna els pobles i zones rurals d’Eivissa a un “transport públic de segona”

El grup PSOE ha votat en contra del desistiment del Pla de transport públic aprovat en 2018 i aprovació d’una nova planificació, ja que suposa “condemnar els pobles i zones rurals d’Eivissa a un transport públic de segona”. Com ha explicat l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, el nou Pla de PP i Cs substitueix la integració del transport regular i escolar per servei a la demanda. A més, Vicent Torres afirma que el desistiment del Pla del 2018 “no està justificat” i critica que provocarà “un retard mínim de dos anys”.

El portaveu socialista ha criticat la decisió del PP i Cs de provocar “la paràlisi” de la millora del transport públic, desistint d’un projecte “que era molt bo per a Eivissa i que a aquestes altures ja podria ser una realitat”.

Respecte a la proposta de nou Pla que ha presentat el govern de PP i Cs, Vicent Torres també ha criticat que és una “manipulació” del pla aprovat fa dos anys pel govern progressista, ja que “han agafat punt per punt la diagnosi i els objectius del document del 2018, però fan que el document acabi dient el que vostès volien escoltar”.

El grup PSOE critica que ni en els informes tècnics ni en el document de nou pla de transport “no està justificada” la creació de dos concessions per al transport públic d’Eivissa, perquè dos empreses en comptes d’una es reparteixin el servei públic de transport a l’illa: “Per motius que desconeixem, PP i Cs tenien decidit que hi hagués dos lots”, ha denunciat Vicent Torres.

Finalment, Vicent Torres ha posat en relleu que el sistema de transport públic proposat pel PP i Cs tendrà un dèficit de 2,3 milions d’euros a l’any, una quantitat similar al del Pla del 2018, que el xifrava en 2,5 milions. No obstant això, com ha recordat Vicent Torres, fa dos anys aquest va ser justament el principal argument del PP per votar en contra del Pla de transport públic, canviant ara d’opinió per aprovar un nou pla igualment deficitari.

Comments are closed