Bàrbara Torrent: “La manera de negociar del PP és no negociar i governar a cop de modificacions pressupostàries”

La consellera defensarà en el plenari de demà una esmena que ha presentat el PSOE Menorca a la modificació pressupostària del PP per millorar-ne el seu finançament

Davant la modificació pressupostària que presenta el PP en el proper plenari del Consell de Menorca, el PSOE presenta una esmena per millorar-ne el seu finançament. A més, és una nova oportunitat per recordar que el president Vilafranca s’omple la boca a defensar que les comissions serveixen per negociar les qüestions que han d’anar al plenari, quan la realitat és del tot contrària. “Els temes que ens presenten a les comissions ja estan tancats i no ens donen cap marge de negociació possible”, ha denunciat Torrent.

Davant d’aquesta situació, el PSOE Menorca recorda que el PP en el Consell de Menorca està governant amb els pressupostos prorrogats de l’anterior equip de govern per no tenir la voluntat de cercar els acords necessaris amb tots els grups polítics per aprovar uns comptes insulars propis. Una manera d’actuar que, a ulls dels i les socialistes, demostra una preocupant falta de capacitat de diàleg i consens. I ja avança que si no s’aprova aquesta esmena, el vot del Partit Socialista a la modificació pressupostària serà contrari. 

Concretament, l’esmena que presenta el PSOE Menorca demana, per una banda, augmentar la partida del PIC en 2 milions d’euros per a la millora d’urbanitzacions i de les seves infraestructures, entre d’altres. Per altra banda, també demana augmentar la partida del CARB fins a l’1,5 milions d’euros per ajudar al sector primari, i més quan les Illes Balears ja estan en situació de prealerta per sequera. En tercer lloc, també demana  la creació d’una partida pròpia del Consell de vals de consum per valor de 500.000€ i 200.000€ per finançar les escoles d’estiu dels fillets.

“Ens preocupa especialment el poc compromís del Consell de Menorca quant a la conciliació familiar”, ha defensat la socialista. En aquest sentit, “no entenem com ha decidit suprimir, sense explicar-ne el motiu, les ajudes que concedia fins ara la institució en matèria d’escoles d’estiu. Lligat a aquesta fet, a la proposta del PP d’estendre la gratuïtat en tota l’etapa 0-3, tampoc s’inclou el mes de juliol. Per tant, entre que han eliminat les ajudes a les escoles d’estiu i que la gratuïtat només és fins el mes de juny, les famílies han de fer front a dues despeses importants durant l’estiu per poder conciliar la seva vida laboral i familiar”.

Amb tot, el PSOE Menorca demana seriosament al PP que cerqui els consensos necessaris per aprovar un pressupost propi que tiri endavant les polítiques que han de millorar la vida dels menorquins i menorquines. Aquest és l’únic camí que pot garantir una gestió econòmica justa i eficient per tal de donar resposta a les necessitats de tots i totes. El futur de Menorca depèn de la nostra capacitat de fer feina junts, i des del Partit Socialista seguirem disposats a trobar el consens que beneficiï a tothom.

Leave a Reply