Centenari 1919-2019

El dia 24 d’octubre de 1919 es va constituir formalment l’agrupació local del PSOE de Maó i amb ella va tenir lloc el naixement del socialisme organitzat a Menorca.

Una història de 100 anys és prova que el PSOE ha resultat una eina útil per al desenvolupament de la nostra illa, per a la millora constant de les condicions de vida, el benestar i les oportunitats de la gent.

100 anys de lluita a favor dels drets socials, que són part de la història col·lectiva, plens, també, d’experiències personals, a vegades positives i altres, tràgiques.

Els anys de la lluita obrera, a principis del segle XX; la Guerra Civil i la reconstitució de l’organització a partir dels companys i companyes que van viure la Dictadura des de l’exili; l’auge del socialisme als anys 80… tots aquests són fets que el nostre partit ha viscut, gràcies a l’energia, l’empenta i, a vegades, la vida, de persones desinteressades, mogudes únicament per la força dels ideals.

El centenari ens dona l’oportunitat de mirar enrere i fer balanç de tot el que hem viscut i aconseguit, però també  és l’oportunitat per retre un sincer homenatge a tants i tantes militants que han fet gran aquest partit i han contribuït a fer una societat moderna i de prosperitat com la que avui disfrutam tots els menorquins i menorquines.

Per una banda, agafar la mà que ens lliga amb el passat i, per altra, mirar el futur amb coratge i il·lusió, per seguir fent realitat, dia a dia, els somnis d’igualtat, justícia social i prosperitat, que van esperonar els primers socialistes.