Amics i amigues,

Estem vivint moments d’incertesa a causa d’una pandèmia mundial, i des del Consell Insular feim feina dia a dia des del compromís per fer front als seus efectes, per impulsar la nostra economia i estar al costat dels que més ho necessiten.

Així, el benestar i la salut de menorquins i menorquines, juntament amb la reactivació socioeconòmica de Menorca, ha estat, és i serà la màxima prioritat en les polítiques que impulsem des de totes les administracions amb un objectiu comú: no deixar que ningú quedi enrere.

Aquest paradigma, però, no hagués estat possible sense l’esforç, perseverança i exemple que ha demostrat al llarg de tots aquests mesos la societat menorquina. Junts, som més forts!

Mesures econòmiques

Consell Insular de Menorca

Ajuntaments

  • Increment de les partides d’emergència social
  • Reestructuracions dels pressupostos per fer front a les urgències i necessitats derivades de la crisi de la COVID19
  • Agilització de pagament de subvencions i serveis
  • Pla d’ajudes al sector cultural
  • Pla de comerços locals
  • Ajudes per a PIMES i autònoms
  • Flexibilització de pagaments i tributs

Enllaços d’interès

El Consell ha habilitat una web on es recullen les darreres notícies i actuacions relacionades amb la pandèmia:

Els diferents ajuntaments han habilitat espais web on es fan recomanacions i es recullen totes les mesures preses a nivell municipal:

Altres recursos d’interès:

En l’ambit del partit, podeu seguir la informació a:

Documents relacionats

Mesures per frenar l’expansió de la COVID

El Govern de les Illes Balears ha posat en marxa un sistema de Nivells de Protecció que fixa les mesures per frenar l’avanç de la pandèmia en funció de la situació sanitària en què es trobi cada una de les illes. Cada nivell es determina de manera específica per a cada territori i s’actualitza de manera generalitzada cada dues setmanes.

L’objectiu de no deixar ningú enrere

El Govern d’Espanya, el Govern de les Illes Balears i els agents socials, en el marc de la Mesa de Diàleg Social estatal celebrada a les Illes, han signat un acord social històric per protegir més de 85.000 treballadors de l’arxipèlag que recull mesures molt reivindicades pels i les socialistes de les Balears:

Una prestació extraordinària per als fixos discontinus i les pròrrogues dels ERTO, de la prestació per cessament d’activitats per als autònoms i de la prohibició d’acomiadarfins al 31 de maig de 2021.

Pla de xoc per a l’ocupació

També amb el compromís d’assolir una recuperació justa que no deixi ningú enrere, el Govern de les Illes Balears ha posat en marxa un Pla de Xoc per a l’Ocupació amb una inversió de més de 72 milions d’euros i capacitat per beneficiar més de 83.000 treballadors de la nostra Comunitat Autònoma, i un Pla d’Acompanyament de més de 103 milions d’euros per als sectors afectats per les restriccions.

Estigues al dia a través de les nostres xarxes socials

No t’oblidis de seguir-nos per rebre les últimes notícies directament als teus murs. Gràcies per ajudar-nos a difondre.

Banner-web-covid19