El PSOE Menorca celebra la proposta del PSIB de crear una una Ponència sobre Insularitat al Senat

El PSOE Menorca celebra la decisió del Grup Parlamentari Socialista al Senat de crear una ponència sobre Insularitat i Ciutats Autònomes dins de la Comissió de Despoblació i Repte Demogràfic, “una ponència que permetrà definir les necessitats que tenim a les nostres illes i veure com aquestes es poden compensar”, ha avançat el Secretari d’Organització i portaveu del partit, Damià Borràs. 

En aquest sentit, els i les socialistes de Menorca entenen que “la millor eina per a tractar la insularitat, és a través d’una ponència i no d’una Comissió específica sobre el tema perquè es tracta d’una qüestió transversal”. 

De fet, el Govern central ja ha actuat per pal·liar els efectes de la insularitat, aprovant un acord arribat pel Consell de Ministres que té per objectiu l’agilització i la simplificació de les subvencions en el transport de mercaderies a les Illes Balears. Borràs ha fe referència al fet que “fer política útil és aprovar mesures com aquestes que beneficien el conjunt de les nostres illes”, però “som conscients que hem de seguir fent feina en aquesta línia per a seguir avançant”. 

Per últim, Borràs s’ha afegit a les paraules dels senadors socialistes de Balears i ha  qualificat aquesta proposta com “la millor fórmula”, ja que “volem seguir duent les qüestions sobre transport, transició energètica i finançament a totes les comissions legislatives, perquè defensam que la insularitat s’ha d’entendre com un tema transversal i que, per tant, ha de ser present a totes les comissions del Senat”. 

Leave a Reply