El PSOE Menorca celebra que el Govern d’Espanya augmenti en una freqüència més tots els dilluns a partir de l’1 de novembre

Pepe Mercadal: “Una millor connectivitat amb Madrid beneficia als menorquins i menorquines i a la nostra economia en dos sentits: menys dificultats per viatjar a Madrid i més visitants a l’illa en temporada baixa”

El PSOE Menorca celebra que a partir de l’1 de novembre del 2024 i fins el 31 de març del 2025, el Govern d’Espanya ha aconseguit augmentar en una freqüència més tots els dilluns en la ruta aèria Menorca-Madrid. D’aquesta manera, es passarà de dues a tres freqüències els dilluns de novembre i desembre de 2024 i gener, febrer i març de 2025. El Ministeri de Transports ha constatat que el dilluns és el dia més demandat de la setmana.

Aquesta ampliació és una mostra més del compromís del Govern amb la connectivitat i mobilitat de la nostra illa, la qual respon a les demandes dels ciutadans i ciutadanes i sectors econòmics de Menorca que necessiten comptar amb millors connexions per potenciar el turisme, els negocis i la mobilitat en general. El PSOE Menorca ha estat treballant amb el Ministeri de Transports des del desembre de 2023 per demanar a la UTE concessionària de la ruta (Iberia, Iberia Express i Air Nostrum) un augment de places, després que el novembre anterior s’hagués constatat la saturació de la ruta.

A més d’aquest increment, el partit també celebra que en el mes d’abril del 2025 a la ruta volarà un avió més gran. En lloc del CRJ100, el qual compta amb 100 places, volarà l’Airbus 330 amb 180 places. Cal recordar que aquesta mesura ja la vam aconseguir per l’abril d’enguany, amb efectes molt positius per a la connectivitat: no s’han esgotat els bitllets gairebé cap dia i hem contribuït a la desestacionalització turística. El mes d’abril era el mes que més preocupava al PSOE Menorca, ja que els avions de 100 places no haguéssin cobert l’augment de la demanda que prevèiem en aquest mes, per l’avanç de l’inici de la temporada turística. És molt bona notícia que consolidem la mesura del canvi a avions de 180 places pel mes d’abril de 2025.

El diputat del PSIB-PSOE en el Congrés dels Diputats, Pepe Mercadal, ha expressat la seva satisfacció davant d’aquestes notícies i ha destacat el ferm compromís del Govern de Pedro Sánchez amb les necessitats de l’illa, en especial la predisposició del Ministeri de Transports a entendre el problema de la saturació de la ruta Menorca-Madrid i a trobar-hi solucions. “Aquesta ampliació en la freqüència de vols tots els dilluns de l’hivern que ve i destinar un avió de 180 places l’abril son dues mesures importants que no estaven previstes al contracte d’OSP vigent i que, per tant, no haguéssin succeït sense la intervenció del Ministeri. Milloram la connectivitat, encara que no ens conformam: continuarem demanant millores en l’OSP Menorca-Madrid, en especial de cara a la propera licitació. Una millor connectivitat amb Madrid beneficia als menorquins i les menorquines i a la nostra economia en dos sentits: menys dificultats per viatjar a Madrid i més visitants a l’illa en temporada baixa”.

A tots els nivells, des del PSOE Menorca se seguirà fent feina per millorar la connectivitat i les infraestructures de la nostra illa, amb l’objectiu de continuar avançant cap a un futur encara més accessible per a tots els menorquins i menorquines.

Leave a Reply