El PSOE Menorca celebra que s’hagi reprès l’aprovació de la Llei Reserva de Biosfera perquè compta amb solidesa suficient i que Menorca mereix

El PSOE Menorca celebra que la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, hagi inclòs en el plenari del proper dilluns l’aprovació, en allò substancial, de la proposicio de la Llei Menorca Reserva de Bisofera amb els termes que el PSOE s’havia compromès: aconseguir la solidesa suficient per tal que aquesta normativa pugui ser aprovada amb la proposta elaborada des de Menorca i per a Menorca.

De fet, el compromís dels i les socialistes va ser, en tot moment, seguir fent feina durant els dies festius de Setmana Santa per comptar amb una Llei sòlida i amb un govern estable. “Des del primer moment vam deixar clar que, en qualsevol cas i davant qualsevol escenari, Menorca tindria Llei Reserva de Biosfera i un govern d’esquerres fort, i així ha estat”, ha explicat el secretari d’organització del partit, Damià Borràs. 

Cal recordar que aquest recés ha vingut marcat per la presentació d’un informe jurídic del Ministeri i un esborrany d’informe de l’advocacia del Govern de les Illes Balears que dictaminava que podia existir una possible incompatibilitat jurídica i competencial d’aquesta norma i que, per tant, s’havia d’esmenar per corregir qualsevol desequilibri.   

Davant d’aquest escenari, i de forma coherent, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, va demanar un temps de marge per poder incorporar, precisament, els preceptes jurídics i polítics necessaris i imprescindibles per comptar amb una Llei amb la màxima solidesa possible i que els menorquins i menorquines mereixen.

“I ho havíem d’incorporar des de Menorca per a Menorca, perquè Menorca és qui ha de decidir com ha de ser aquesta llei en qüestions substancials”, ha recordat el socialista, ja que “la resta pot i serà objecte de millora en la seva posterior tramitació parlamentària en el Parlament de les Illes Balears”, ha conclòs.

Per tant, el PSOE Menorca celebra que s’hagi complert amb el compromís que els i les socialistes s’havien marcat, complint amb el calendari establert i assolint un dels principals objectius: tenir una Llei Menorca Reserva de Biosfera millorada en allò imprescindible i un govern d’esquerres en el Consell Insular de Menorca fort i estable.

Leave a Reply