El PSOE Menorca denuncia que durant el seu primer any mandat, el PP no ha sabut gestionar i ha acotat cap davant les instruccions de Prohens

Bàrbara Torrent ha denunciat que “al Consell de Menorca tenim un govern que no s’implica amb els projectes prioritaris per a Menorca i no resol les principals necessitats dels menorquins i menorquines”

Aquest matí, el PSOE Menorca ha fet una valoració del primer any de mandat del PP en el Consell Insular de Menorca, i ha avançat que durant aquest any no ha volgut ni ha sabut gestionar, ha acotat el cap davant les intruccions de Marga Prohens i no ha sabut defensar els interessos de Menorca. 

En aquest sentit, la consellera Bàrbara Torrent, ha defensat que “el PP no ha estat capaç d’estar a l’altura del que requereix governar un Consell Insular. No ha sabut gestionar i no estat capaç d’asseure’s amb els grups de l’oposició i pactar un pressupost de mínims, el qual garantís les inversions fonamentals per Menorca”. La socialista ha criticat que “segueixi governant amb un pressupost prorrogat i a cop de modificacions pressupostàries que presenten en els plenaris”.

En segon lloc, Torrent ha criticat que el PP ha acotat cap davant Prohens i que és la sucursal de Mallorca. “Davant les principals preocupacions i necessitats de Menorca, el PP ha acotat cap davant Mallorca i ha deixat que Prohens canviï el model territorial i ambiental de Menorca que tants anys ha costat aconseguir i sense cap tipus de debat ni consens, demostrant així la manca de projecte propi. Un president incapaç d’aixecar la veu i de fer valer la seva autonomia i capacitat de govern”. Alguns exemples que demostren aquest fet és el decret de simplicació administrativa; la supressió de la Comissió de Medi Ambient; la modificació Llei Menorca Reserva de Biosfera, la segregació lingüística o el tancament de l’oficina anticorrupció.

En tercer lloc, també ha denunciat que el PP només aixeca la veu davant el Govern central i no davant el Govern autonòmic. “Una mostra més que el PP al Consell de Menorca només governa per al seu propi partit i no per als menorquins i menorquines és, per exemple, que només han assumit la gratuïtat del transport públic quan ha estat finançat pel Govern de Pedro Sánchez. El que ha de fer un president responsable, el qual governa per a tota la ciutadania, és reclamar a les administracions, governin els partits que governin, allò que li correspon a la nostra illa. No pot fer partidisme entorn aquest tema”.

En quart lloc, la socialista ha denunciat que el PP no creu en els grans projectes per a Menorca. “S’omple la boca en defensar els grans projectes en matèria d’habitatge, educació o transició energètica, però a la pràctica les seves intencions queden retratades perquè ha deixat perdre fons fonamentals per a l’impuls i la posada en marxa d’aquests”. Alguns d’aquestes exemples, entre d’altres, són els 3 milions d’euros per al projecte del hub agrari Sa Granja o els 8 milions d’euros per a la repotenciació del parc eòlic des Milà.

En cinquè lloc, Torrent ha criticat que el PP ha estat sinònim d’escàndols públics i de vergonya política. “Aquest primer any de mandat es pot descriure com l’any dels escàndols polítics protagonitzats per al PP. Ha demostrat poca transparència i responsabilitat, i que ha emprat la institució pública per al seu propi benefici i el dels seus”. 

Alguns d’aquests exemples, entre d’altres, són la destitució de l’ex directora insular Marta Febrer per la polèmica del Llatzaret; el cessament del director insular d’habitatge de Vox i la posterior destitució de Maite de Medrano de l’equip de govern; la contractació il·legal d’un càrrec de confiança de Vox; la incompatibilitat amb el nomenament de Vilafranca com a membre del Consell d’Administració d’Autoritat Portuària o l’exigència d’incloure comissari polític del Govern a la Comissió d’Urbanisme del Consell de Menorca.

Per tant, “la valoració general del primer any de govern del PP al Consell de Menorca és negativa i perjudicial per als interessos dels menorquines i menorquines. Esteim preocupats perquè no és un equip de govern ocupat en les grans inversions per a la nostra illa o que sap aixecar la veu davant Mallorca quan es tracta de defensar els interessos de tots i totes. Mereixem un govern compromès, responsable i que faci política per millorar la vida dels menorquins i menorquines. No un govern que mira cap a una altra banda quan les coses no van bé o quan no li interessen”. 

En definitiva, esteim davant un govern basat en fer grans anuncis que mai no es concreten; sense més èxits que els heretats d’iniciatives d’equips anteriors; sense projecte propi per a Menorca i amb una greu falta de gestió, la qual camuflen amb una crítica continuada als governs anteriors i al govern estatal, defugint en tot moment de la seva responsabilitat actual.

Leave a Reply