El cessament de la consellera de VOX confirma la inestabilitat estructural que pateix el govern del Consell de Menorca

El PSOE Menorca celebra la decisió del president, però es mostra preocupat per la governabilitat de la màxima institució menorquina

En donar-se a conèixer la notícia del cessament de la Sra. de Medrano com a consellera executiva, la secretària general del PSOE Menorca i portaveu socialista al Consell, Susana Mora, ha expressat la seva satisafacció, per una decisió que el president ha pres finalment, després de la pressió política i de les reiterades peticions del PSOE. 

Dilluns passat, el Grup socialista va exigir la ruptura del pacte PP-VOX, que ha duit inestabilitat i la radicalització del govern del Consell. Aquest va ser un acord imposat pel PP de Mallorca per aconseguir la investidura de Marga Prohens com a presidenta del Govern, i ha suposat l’origen d’una llarga crisi, per la desconfiança manifesta entre els socis. Va començar amb els retrets públics de la consellera de Medrano al president Vilafranca, va continuar amb el nomenament d’un director afí al PP per encarregar-se de la conselleria de VOX i la nova entrega d’aquesta saga és la destitució de la mateixa consellera.

Mora ha valorat com a positiu el fet que s’ha anunciat avui, però també la preocupació davant del futur immediat, ja que, entre altres qüestions de rellevància, l’equip de govern hauria d’aprovar el pressupost del Consell per a l’any que ve i no sabem si tindrà la majoria necessària. El cessament és una evolució lògica des del punt on havia arribat la baralla entre els socis, però la inestabilitat, ara, encara és més pronunciada. 

Una inestabilitat constant i des de l’inici, que ha comportat crisi darrera crisi i s’ha traduït en inoperància, per la nul·la gestió que s’ha fet al departament que havia de liderar la consellera de Medrano. Però també per l’absoluta deixadesa del PP i del president Vilafranca al capdavant, per haver encomanat unes àrees tan importants com Habitatge i Ocupació a un soci de qui s’ha demostrat total desconfiança.

La portaveu socialista ha reiterat la necessitat que el govern del Consell es posi a fer feina, que comenci a gestionar i deixi de banda les tensions internes. En aquest sentit, ha expressat el desig que el PP, ara sense estar fermat a VOX, comenci a governar i posi damunt la taula iniciatives que donin resposta als reptes de Menorca. A partir d’ara, esperam veure un govern no condicionat a VOX ni a Mallorca, que no deixi perdre més inversions, que no descarti projectes començats sense plantejar alternatives i que, per fi, es posi del costat dels menorquins i menorquines.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed