El PSOE Menorca demana que no s’augmentin els preus públics de les instal·lacions gestionades per l’InJove

La consellera Bàrbara Torrent presenta, en el proper plenari del Consell de Menorca, una proposta d’acord perquè el Consell es comprometi a cercar solucions amb l’InJove i evitar que s’augmentin els preus a les instal·lacions i serveis que gestiona aquest ens

La consellera socialista, Bàrbara Torrent, presenta, aquest dilluns, una proposta d’acord al plenari del Consell de Menorca per expressar la preocupació dels i les socialistes davant el fet que l’Institut de la Joventut de Menorca (InJove), un ens dependent de la màxima institució insular, augmenti els preus públics per a l’ús de les seves instal·lacions juvenils.

Davant el context econòmic actual marcat per la inflació i tenint en compte que es tracta d’un servei públic destinat a afavorir el desenvolupament dels infants i adolescents d’entre 3 i 18 anys, “des del PSOE demanam un major compromís al Consell Insular presidit pel PP i a l’InJove a respectar els preus establerts fins ara i que demostrin, així, que estan al costat de les persones”. 

Torrent ha recordat que “el lleure educatiu, entès com el conjunt d’activitats i experiències que es realitzen en el temps lliure d’infants i joves amb una intencionalitat pedagògica, fora dels àmbits escolar i familiar, s’ha convertit en una necessitat i en un dret de la nostra societat actual”.

Per açò, “és de justícia que les administracions emprin la política per garantir uns serveis de qualitat i no per dificultar-ne el seu accés a les persones que més ho necessiten”.  

Concretament, Torrent ha fet referència a l’augment del 20% a particulars i 10% a entitats sense ànim de lucre, una pujada que no només perjudica els joves, sinó també a totes les institucions que fan ús dels seus serveis i instal·lacions, com per exemple, les escoles. I ha afegit que “és curiós que siguin un dels pressupostos més alts de la història de la institució i que, alhora, hagin de pujar una taxa que afecta tantes persones”. 

Amb tot, el PSOE Menorca insta el Consell a trobar solucions amb l’Institut de la Joventut de Menorca que evitin aquest augment de preus i que suposin alternatives reals que permetin mantenir l’accessibilitat a aquestes instal·lacions. Per tant, el partit demana a la institució que tengui en compte les necessitats de la societat menorquina i que faci feina conjuntament en benefici dels joves de Menorca i de la ciutadania en general.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed