El PSOE Menorca exigeix el PP que respecti el model territorial de Menorca

Susana Mora i Marc Pons han defensat que l’aministia urbanística vol premiar les persones que no han respectat la normativa territorial i s’han saltat les seves regles

A més, els i les socialistes demanen a Vilafranca que defensi davant el Govern balear el PTI i els valors territorials de Menorca

Aquest matí, la portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, i el diputat socialista en el Parlament de les Illes Balears, Marc Pons, han ofert una roda de premsa per denunciar la deriva de la política territorial del Partit Popular. Mora s’ha mostrat preocupada davant d’alguns projectes que impulsa el Govern de les Illes Balears, liderats pel PP, com la Llei Omnibus. “Mallorca no pot canviar el model territorial de Menorca, un model que ha ha estat exemple per a altres territoris i que no és de cap partit, sinó de tota la societat”.

En aquest sentit, “també esteim preocupats per una evident deixadesa per part del PP quant a les decisions que es prenen a Mallorca respecte Menorca. És a dir, esteim davant d’un PP que defensa el model de Menorca però que, alhora, permet que des de Mallorca el canviïn i el destrueixin. I açò, precisament, és la Llei Omnibus: el PP la ven com una normativa de simplificació administrativa, però realment neix amb l’objectiu d’arreglar la situació d’aquelles persones que no han respectat la normativa a través d’una amistia urbanística que les premia i perdona”. 

Marc Pons s’ha afegit a les paraules de Mora i ha reiterat que “Menorca ha fet un camí propi, el qual ha suposat prendre consciència de la importància dels seus valors ambientals i territorials. Però ara demanam que, governi qui governi, tengui la valentia i l’autoritat de defensar davant qualsevol institució aquest acord que vam construir entre tots i totes”. I ha recordat que, “si la Llei Omnibus representa una estratègia per devaluar la nostra illa, no anam pel camí correcte”. Davant d’aquest escenari, Pons ha defensat que des del PSOE “presentarem les iniciatives necessàries per garantir que no hi hagi cap tipus de retrocés en matèria territorial i ambiental a la nostra illa”. 

Amb tot, els socialistes han coincidit amb la preocupació del PSOE davant la manera de fer del PP, “a la qual, malauradament, ja esteim acostumats”. De fet, “és un Govern sense sorpreses perquè el PP, quan governa, sempre fa el mateix: amb la seva política beneficia uns pocs i perjudica la majoria. Mentre per davant diu que defensa el model, per darrere el destrueix acotant el cap davant les directrius de Marga Prohens. “I molt preocupats també”, han afegit, “per la deixadesa de funcions del president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, ja que no només és un president que no té projecte, lideratge ni pressupost, sinó que, a més, permet que Mallorca lideri la política de Menorca”. 

Source: Federació de Menorca


Source: Es Mercadal i Fornells

Source: Municipi Alaoir


Source: Municipis Ciutadella

Comments are closed