El PSOE Menorca i Més per Menorca acusen de deixadesa i manca de responsabilitat del PP per governar el Consell i li recorden que estan en minoria

Susana Mora i Josep Juaneda lamenten que el president Adolfo Vilafranca empri la figura del vot de qualitat per la manca de voluntat dialogant amb els grups de l’oposició i l’han qualificat com el “vot de descrèdit”

El PSOE Menorca i Més per Menorca acusen de manca de responsabilitat i lideratge polític el Partit Popular i li recorden que estan governant en minoria el Consell Insular. La portaveu del Grup Socialista, Susana Mora, i el portaveu de Més per Menorca, Josep Juaneda, han fet referència al fet que “Adolfo Vilafranca segueix sense ser conscient que governa la institució insular en minoria i que, per tant, ha de fer tots els esforços de negociació necessaris amb els grups de l’oposició per arribar a acords”. Per aquest motiu, ambdós portaveus han criticat la nul·la predisposició del president d’arribar a acords per garantir l’estabilitat de la institució.

En aquest sentit, Mora i Juaneda han criticat que “les esmenes que hem presentat, tant des del PSOE Menorca com des de Més per Menorca, precisament per millorar el pressupost presentat pel PP, i perquè tengui en compte les necessitats dels menorquins i menorquines, encara no han estat estudiades per part de l’equip de govern”, una actitud que han qualificat “d’irresponsable i de deixadesa total de les seves funcions i obligacions com a responsables polítics”. 

A part, els portaveus d’ambdós grups polítics han lamentat que, durant la Comissió d’Economia que s’ha celebrat aquest matí al Consell Insular, totes les qüestions tractades s’hagin acabat decidint per un vot de qualitat del president.

“Aquesta figura, tot i ser jurídicament legal, no deixa de ser excepcional, i no podem permetre que el president l’empri durant tota la legislatura per treure endavant les iniciatives que li interessin per manca de voluntat dialogant amb la resta de grups”. És més, “no esteim només esteim davant d’un vot de qualitat, sinó d’un vot de descrèdit”, han afegit. 

Amb tot, tant Susana Mora com Josep Juaneda han instat el Govern del Partit Popular al Consell Insular de Menorca a “repensar la seva estretègia política, a negociar amb els grups de l’oposició totes les qüestions que siguin fonamentals per 

a Menorca i que, en definitiva, cerquin les solucions necessàries que tenguin en compte i reflexin les necessitats reals de la societat menorquina”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed