Susana Mora i Miquel Company presenten la nova revista de promoció gastronòmica de Menorca, Oliaigua

El Consell Insular de Menorca ha llançat una nova publicació digital per promoure la nostra cultura gastronòmica. Es tracta de la revista Oliaigua i permetrà donar una major visibilitat al sector gastronòmic de la nostra illa i esdevenir una eina de promoció del nostre producte local.

La revista és un projecte que ha posat en marxa el departament de Projecció Econòmica, liderat pel conseller Miquel Company, en el marc de la nostra candidatura de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022 per l’IGCAT. Té com a objectiu aportar una major difusió dels nostres valors gastronòmics locals i donar a conèixer iniciatives gastronòmiques innovadores i/o rellevants de la nostra illa.

Company ha volgut posar de manifest que “és un projecte cabdal per a Menorca perquè mostra un clar suport a tots els sectors claus i que són el motor de la nostra economia”. Pretén ser, en definitiva, “la revista que mostri Menorca a nivell nacional i internacional gràcies a una plataforma en línia i traduïda a diferents idiomes precisament per apropar aquesta eina a tothom”.

Oliaigua, que es publicarà cada tres mesos, servirà també com a canal difusor de la nostra candidatura com a regió gastronòmica. Cal dir que es tracta d’un projecte compartit entre l’administració pública, entitats i associacions del sector, així com del sector gastronòmic privat.

Per a la seva elaboració comptarà amb 9 col·laboradors: Bep Al.lès, expert gastronòmic de Menorca; Ruth Llopis, artista referent menorquina; Francesc Font, tècnic agrícola; Borja Beneïto, expert i referent gastronòmic; Sara Sanchís, sommelier; David Baret, periodista; Edu Cendán, periodista; Fra Roger, entitat gastronòmica; i Luisa Coll, coordinadora Regió Gastronòmica.

El primer número d’Oliaigua, que ha estat subvencionat pel Govern Balear a través de fons de l’ITS, inclou diverses temàtiques i formats, sempre amb el producte local com a eix transversal.

Amb tot, el PSOE Menorca celebra la voluntat dels socialistes en seguir avançant per promocionar la nostra cultura gastronòmica i el nostre producte local a través d’iniciatives innovadores i adaptades a les noves tecnologies, i vol agrair la magnífica tasca dels seus representants a les institucions per dur endavant iniciatives fonamentals com aquestes.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed