Susana Mora: “L’únic partit capaç d’abordar el repte de l’habitatge amb garanties és el Partit Socialista”

El PSOE Menorca ha oranitzat un acte amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya, Raquel Sánchez, amb la Secretària General del PSIB-PSOE, candidata a la reelecció i presidenta del Govern de les Illes Baleras, Francina Armengol, i amb la Secretària General del PSOE Menorca, presidenta del Consell Insular i candidata a la reelecció, Susana Mora. 

En la seva intervenció inicial, Susana Mora ha defensat la importància de gestionar l’accés a un habitatge digne i en condicions de forma conjunta entre les administracions. “Es tracta de fer feina coordinada, entorn accions concretes i realistes, que es posin en marxa des de les diferents institucions competents i de la mà de la societat en el seu conjunt”. 

En aquest sentit, ha afegit que “l’únic partit que pot abordar el repte de l’habitatge amb garanties és el PSOE”. També ha explicat que “la capacitat que tenim els i les socialistes d’arribar a tot el territori i a totes les institucions ens ofereixen la garantia de poder abordar tota aquesta qüestió des de la màxima coordinació, compromís i responsabilitat”. 

Concretament, ha fet referència al fet que “el planejament urbanístic dels municipis és fonamental, i un exemple d’açò ha estat l’Ajuntament de Maó, el qual ha fet possible, a mans de goerns liderats pels socialistes, posar a disposició sòl públic per al Govern de les Illes Balerars per a la construcció d’habitatge públic”. A nivell insular, “el PTI també ha estat un instrument clau a l’hora de donar resposta als principals reptes de la societat i, concretament, el de l’habitatge”. 

Per part seva, la Secretària General del PSIB-PSOE, candidata a la reelecció i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha ressaltat que el Partit Socialista és l’únic que pot garantir el dret a l’habitatge perquè, segons ha dit, “per això necessitam que el 28 de maig les urnes s’omplin de roses vermelles”.

D’aquesta manera, Armengol ha assegurat que “només es fa política d’habitatge quan governam els socialistes”, i hi ha afegit que “quan vàrem començar a governar el 2015 teníem clar que havíem de garantir un habitatge digne a preu digne i vàrem començar de zero, perquè el Partit Popular ens va deixar a menys zero la construcció d’habitatge públic a les Illes Balears”. “Podem dir que hem incrementat en un 73% l’habitatge públic a Balears i un 103% a Menorca”, ha expressat la socialista. 

També, Armengol ha incidit que “només els ajuntaments progressistes ens cedeixen solars per fer-hi habitatge públic i l’exemple és Es Castell que, aquest dijous, hem pogut posar la primera pedra del que seran 35 habitatges públics dotacionals”. “Necessitam que el 28 de maig tots els ajuntaments de Menorca siguin socialistes per poder multiplicar els esforços per garantir el dret a l’habitatge amb col·laboració público-privada, promovent l’habitatge de protecció oficial dins el territori ja construït, promovent més densitat a terrenys ja urbanitzats de baixa densitat o urbanitzables pendents d’executar”, ha dit. 

Per la seva part, la ministra Sánchez ha agraït la convidada i ha destacat que “és un honor visitar Balears sempre perquè són referents en moltes de les polítiques que fan, però sobretot, Balears és referent en construcció d’habitatge públic”, i hi ha afegit que “també és referent en aprovar la Llei d’Habitatge que està donant els seus fruits i ha fet possible la construcció d’habitatge públic; i ens ha servit per fer la Llei d’Habiatge estatal que veurà la llum ben aviat i permetrà limitar els preus dels lloguers a les zones tensionades”.  

Sánchez ha subratllat que “Espanya ha estat un territori amb molta tradició de construcció d’habitatge públic, però sempre amb els socialistes i mai amb el Partit Popular”. “Estam aconseguint revertir les polítiques d’habitatge que va fer el Partit Popular quan va governar, perquè hem de recordar que es varen dedicar a liberalitzar el sol públic i va vendre habitatge protegit als fons voltor”, ha recordat la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed