Susana Mora critica que Vilafranca vengui el pressupost del Consell com el més alt de la història, però que oblida els menorquins i menorquines

Susana Mora ha explicat que des del Grup Socialista presentaran una esmena a la totalitat per compensar l’oblit de les necessitats dels menorquins i menorquines

La portaveu del Grup Socialista al Consell Insular, Susana Mora, acompanyada per la consellera, Bàrbara Torrent, ha valorat els pressupostos del Consell Insular per a 2024 i han criticat que “Vilafranca ha venut els pressupostos de la màxima institució per a 2024 com els més alts de la història, però que, realment, obliden les necessitats dels menorquins i menorquines”. 

En aquest sentit, la socialista ha dit que els exemples que corroboren aquest fet són clars. “Malgrat seguir vivint un context d’inflació, els pressupostos no contemplen cap nova mesura en l’àmbit social: no hi ha previstes les ajudes a la conciliació familiar, tampoc els vals consum que tant han ajudat a comerços en concret i a la societat en general, i no existeix, entre d’altres, l’ajuda al transport públic per garantir la seva gratuïtat”. 

A més, Mora ha recalcat que “amb aquests comptes veim com el PP al Consell Insular no té projecte propi ni lideratge polític. Veim que les inversions que hi ha previstes són les que vam deixar l’equip de govern de pacte i que, tot i ser necessàries per a Menorca, demostren que l’actual equip de govern no té projecte”. De fet, “no ha marcat un full de ruta concret, no preveu cap nova inversió ni cap inversió pactada amb les altres administracions que suposin realment un increment del pressupost”. 

A més, Mora ha posat en evidència les incoherències d’aquestes comptes i n’ha destacades dues. “En primer lloc, i mentre el PP ha criticat durant els últims 8 anys l’increment de la partida del personal de la institució, ara l’incrementa un 6,5%. En segon lloc, i mentre el PP ha criticat que hem estat un govern que només feia estudis i planificava, ara incrementa un 12% les partides d’estudis i treballs.

Per altra banda, Mora ha avançat que “des del grup socialista presentarem una esmena a la totalitat als comptes perquè consideram que no és el pressupost que es mereix Menorca”. En concret, el sentit general de les esmenes té relació amb el fet de “mantenir els vals consum, garantir el transport públic gratuït, augmentar els sous dels treballadors de la Fundació de Discapacitats de Menorca o mantenir el compromís de la institució per seguir comprant sòl públic per construir habitatges públics a Menorca”. Amb tot, la socialista ha reiterat que “es tracta d’un pressupost ple d’incoherències, sense projecte propi i que oblida els menorquins i menorquines”. 

Leave a Reply