Susana Mora: “El nostre objectiu és guanyar les eleccions per seguir transformant la nostra societat a millor”

El PSOE Menorca ha tancat el seu 14è Congrés renovant els seus òrgans de direcció i el projecte polític defensant que “obrim una nova etapa orgànica amb l’objectiu de guanyar les eleccions de 2023 per seguir transformant la nostra societat” 

El PSOE Menorca ha clausurat el seu 14è Congrés amb l’elecció i proclamació dels nous òrgans de direcció de la formació, com són la Comissió Executiva, aprovada amb el 95,8% de vots a favor, els membres del Consell Polític, amb el 98% dels vots, i de la Comissió Insular de llistes, amb el 95,8% dels vots. 

La secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, ha començat la seva intervenció agraïnt la presència a tots els socialistes en el 14è Congrés del PSOE i “per ser-hi sempre”. Especialment, ha agraït la participació de Salvador Illa, posant en valor “la magnífica feina feta com a Ministre de Sanitat del Govern d’Espanya des dels valors del federalisme i posant sempre a les persones al capdavant”. 

Mora ha seguit defensant que “tancam una etapa orgànica dura i intensa, però alhora apassionant, que ens ha permès, gràcies a la feina de tots i totes, ser al capdavant de les institucions en un dels moments més dur dels darrers 40 anys. Gràcies a això, “podem dir que esteim sortint endavant havent donat una resposta coherent i a l’alçada de la situació”. 

“Obrim una nova etapa que té l’objectiu de salvar projectes de vida, per tal que les presones que conviuen en la nostra societat tenguin un projecte de vida digne i il·lusionant que els faci seguir endavant en tot moment”. Aquest és el principal repte de la nova Comissió Executiva, “un nou equip socialista que cerca combinar la diversitat i la pluralitat, l’experiència i la joventut”. 

Mora ha afegit que “obrim un nou mandat orgànic dur i complexe, però engrescador, il·lusionant i esperançador perquè seguim tenint l’oportunitat de marcar el rumb de Menorca, de convertir aquest punt d’inflexió en un repte entorn el qual fer feina des del diàleg i el consens, perquè el partit compleix amb tots els compromisos adquirits amb la ciutadania”. 

La secretària general ha fet un especial èmfasi en el fet que “és fonamental mantenir un diàleg sòlid amb els nostres veïns i veïnes, i demostrar que som unes persones que han tingut l’orgull de ser els representants de fer realitat els seus somnis i de seguir construint un projecte de vida conjunt”. En aquest sentit, “la cohesió social és un dels principals objectius dels i les socialistes de Menorca”.

Per últim, la socialista ha agraït la feina feta per part dels antics secretaris generals que “han marcat un camí que tenim l’orgull i la responsabilitat de seguir, un camí que ha aconseguit situar a Menorca com un referent en la defensa dels valors sostenibles i mediambientals”. Guanyar les eleccions del 2023 per seguir transformant la nostra societat és, en paraules de la socialista, “la nostra prioritat a partir d’ara”.

Salvador Illa, Primer Secretari del PSC, ha iniciat la seva intervenció fent un especial agraïment “a tot el personal sanitari de Menorca en sentit ampli i a tots els regidors i batles que han estat al capdavant d’una situació molt complicada i que ens ha deixat moltes lliçons: ser persones més humils i posar en valor les polítiques públiques”.

Illa ha defensat que aquesta pandèmia “ha accelerat canvis en matèria d’energia, de relacions laborals, així com amb les relaciones internacionals”, comportant, també, canvis en la manera de fer política, “de la confrontació a la política dels acords, d’acordar per unir en lloc de confrontar per dividir”. De fet, “aquesta política s’està posant en pràctica per part del Govern d’Espanya, el primer Govern de coalició”, ha sentenciat. 

Precisament, el Primer Secretari del PSC ha posat en valor que “aquesta és la política que s’està posant en pràctica des de les Illes Balears i des de Menorca, gràcies a la qual s’eviten les provocacions dels partits de la dreta”. En aquest sentit, ha remarcat que “teniu a disposició el PSC per compartir les polítiques i enfocaments i per ajudar a reforçar el projecte d’Espanya plural i diversa”. 

Per part seva, el Secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha seguit les intervencions dels socialistes agraïnt al socialisme menorquí per “la dedicació a un projecte polític i a la ciutadania, i per tota la feina feta al llarg dels últims 4 anys”. Ha afegit que “hem sabut gestionar una pandèmia des de les polítiques socialistes, sent coherents amb els nostres valors i prioritzant, en tot moment, l’interès general pe damunt del partidista”. 

També s’han visualitzat unes peces audiovisuals de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i de la ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, per donar suport a l’equip que lidera Susana Mora i a les polítiques socialistes que s’han engegat per millorar la societat menorquina en el seu conjunt en matèria de sostenibilitat i de model turístic.

Comissió Executiva

PRESIDENT Xisco Ametller
SECRETARIA GENERAL Susana Mora
VICESECRETARI GENERAL Miquel Company
SECRETARIA D’ORGANITZACIÓ Damià Borràs
SECRETARI DE RELACIONS INSTITUCIONALS I SUPORT A LES AGRUPACIONS LOCALS Pilar Carbonero
SECRETARIA DE POLÍTICA SOCIAL, IGUALTAT I DIVERSITAT Bàrbara Torrent SECRETARIA DE POLÍTIQUES EUROPEES I R+D+I Pepe Mercadal
SECRETARIA DE POLÍTICA TERRITORIAL Vero Llufriu
SECRETARIA D’ECONOMIA I TURISME Pilar Pons
SECRETARIA DE CUTURA I EDUCACIÓ Joan Coll
SECETARIA DE RELACIONS AMB ENTITATS I ASSOCIACIONS Sandra Moll SECRETARIA D’IMPULS A LA SOSTENIBILITAT I L’AGENDA 2030 Carol Marquès

SECRETARIA DE POLÍTICA MUNICIPAL Héctor Pons
SECRETARIA D’ACCIÓ ELECTORAL Cristina Font
VOCALS Noemí Gomila, Bep Pastrana, Elena Costa, José Carbonell, Joana Escandell, Óscar Pascual, Noemí Camps, Pau Morlà, Lali Garriga i Antoni Perea.

Consell Polític del PSIB-PSOE

Joana Escandell
Javier Periáñez
Carol Cerdà
José Manuel García Pascual Queta Camps

Comissió Insular de llistes

Bienvenido Perea Pilar Seguí Gerardo Pons

Leave a Reply