Susana Mora: “les persones han estat i són l’eix transversal de les nostres polítiques, especialment durant aquest any de pandèmia”

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha fet balanç de l’actual situació en el debat de Política General prioritzant l’arribada dels Fons Europeus, els quals han de possibilitar una economia encara més forta i diversificada

El PSOE Menorca destaca l’oportunitat que suposa el debat de Política General amb l’objectiu comú de sortir juntes i junts a frenar la pandèmia, a fer feina per les necessitats dels menorquins i menorquines, accelerar el procés de vacunació a Menorca i afavorir una recuperació justa que no deixi ningú enrere. La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha fet, en aquest sentit, un balanç de la gestió política d’aquest últim any marcat per la Covid 19. 

Els i les socialistes defensen que “el Consell Insular, amb coordinació amb la resta d’administracions, ha hagut de prendre mesures complicades però que s’han demostrat efectives i que han suposat, alhora, un exemple per a altres territoris”. En aquest sentit, Mora, ha explica que “les mesures que hem pres han estat i són necessàries, sempre cercant el benefici de la nostra economia i, sobretot, de la salut de totes i tots”. 

“Les persones han estat l’eix transversal de totes les nostres polítiques per millorar la qualitat de vida i el benestar de la nostra societat, una societat que la volem més feminista, cohesionada, inclusiva, amb igualtat de tracte i respectuosa amb la diversitat social”. Per açò, “hem comptat amb més recursos que mai, arribant a tenir un dels pressupostos més socials de la història de la institució per fer, precisament, front a aquesta situació”, ha manifestat la presidenta.

Per exemple, “hem reforçat l’atenció a domicili a les persones majors, hem posat en marxa el servei de teleassistència avançada, hem reforçat els ajuts d’emergència social gestionats pels ajuntaments i hem impulsat, entre d’altres, el programa d’ajut alimentari per tal d’arribar a totes aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat”.

L’Ingrés Mínim Vital ha suposat, a més, una fita històrica en la protecció social del nostre país de la mateixa manera que la renda social garantida.

Per altra banda, les polítiques econòmiques, per als i les socialistes, han estat i segueixen sent prioritàries i estratègiques perquè donen resposta a les necessitats sorgides i dissenyen el camí de reactivació en l’era post-pandèmia. En aquest sentit, a més d’enfortir tots els sectors econòmics, “hem creat un Pla de Xoc per ajudar, precisament, als sectors més afectats i el Pla Menorca Covid 19 amb un fons de prop de 30 milions d’euros”. 

A més, la presidenta ha reforçat la idea que “els Fons Europeus han de possibilitar una economia encara més forta i diversificada i han de suposar, alhora, una oportunitat per al reforç del nostre estat de benestar i el desenvolupament sostenible, d’acord amb els nostres principis de la Reserva de Biosfera com la nostra aposta ferma per la transició energètica a través de la nova Llei de Reserva de Biosfera o del nou servei de recollida porta a porta, l’economia local i el benestar social”. 

Uns fons que han d’ajudar, per exemple, a implementar el Servei d’Atenció Domiciliària d’alta intensitat per aconseguir una atenció personalitzada, a impulsar l’accessibilitat i modernització de les zones turístiques i a desplegar el Pla d’Agenda Urbana de Menorca així com aquelles accions previstes en l’Estratègia energètica Menorca 2030. No obstant, per complir totes aquestes fites i consolidar el nostre full de ruta per a Menorca, “és fonamental el ferm compromís de tota la societat i màxima coordinació amb totes les administracions implicades”.

Leave a Reply