El grup PSOE lamenta que el Consell Insular continua sense convocar un pacte per a la reconstrucció de l’illa

El grup PSOE vol fer pública la seua decepció perquè el Consell Insular continua sense convocar les reunions per assolir un pacte per a la reconstrucció de l’illa. A pesar que fa pràcticament un mes que el grup Socialista del Consell va registrar una proposta d’acord (en aquest enllaç), que contemplava diferents eixos socials i econòmics, el govern de Vicent Marí encara no ha cridat als grups polítics per a la negociació d’un pacte unitari de polítiques insulars per fer front a la crisi provocada per la COVID-19.

L’anterior president del Consell i portaveu del grup PSOE, Vicent Torres, considera necessari “un gran acord de reconstrucció a l’illa, que estableixi les línies polítiques a seguir per part del Consell Insular durant els pròxims mesos”. Vicent Torres lamenta que “seguim sense notícies” del govern de Vicent Marí, a pesar que “la resta d’institucions ja tenen en marxa comissions de reconstrucció”.

El grup PSOE considera que el Consell Insular té la possibilitat d’actuar en nombrosos àmbits. En el social, increment i noves línies de subvenció, aportació d’equips de protecció a les entitats sociosanitàries i disseny i implantació d’accions d’ajuda a la població afectada per la paràlisi de les activitats econòmiques, entre moltes altres possibles actuacions. 

En inversió, l’obra de la carretera de Ca na Negreta no hauria d’estar aturada, i es poden posar en marxa noves millores en xarxa viària (E-10, carretera de Sant Josep a Sant Antoni), les inversions de sa Coma (Escola d’Idiomes i Observatori Turístic) o el Museu de la Mar, que permetrien incrementar la contractació laboral en el sector de l’obra pública. 

A més, també s’ha de treballar en la definició d’un pla de reactivació del turisme, amb la participació del conjunt del sector i de la resta d’administracions, i altres mesures com un paquet d’ajudes als autònoms per part del Consell Insular.

D’altra banda, Vicent Torres vol recordar que el document de “45 mesures” presentat recentment pel Consell Insular d’Eivissa “és un llistat de propostes per elevar-les al Govern de les Illes Balears, a petició de la presidenta, Francina Armengol, per a l’elaboració d’un acord d’àmbit balear, i no un pla de reconstrucció propi per a l’illa d’Eivissa”.

El portaveu socialista explica que el document de Vicent Marí incorpora algunes propostes i modificacions suggerides pel PSOE, però “n’hi ha d’altres que no compartim”, ja que “responen clarament a un intent del PP d’eludir responsabilitats sobre compromisos electorals que no es veu capaç de complir, per exemple en matèria urbanística o en intrusisme, en comptes d’una voluntat sincera de fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia”.

A més, “hi ha peticions que s’eleven al Govern de les Illes Balears que ni tan sols són competència autonòmica, sinó del Govern de l’Estat”, ha advertit Vicent Torres.

El portaveu del grup PSOE insisteix que “el Consell Insular no pot esperar que el Govern Balear i el Govern d’Espanya li facin la feina”. Un exemple recent ha estat el servei de la ITV: “En comptes de fer la feina per fer funcionar les dos estacions de la ITV i el servei de cita prèvia, en aquestos dos mesos de confinament s’han limitat a escriure una carta al Ministeri d’Indústria per demanar una pròrroga en la caducitat de les inspeccions. El resultat era l’esperat: un caos en el reinici de l’activitat”.

Vicent Torres recorda que “el Consell d’Eivissa té competències pròpies i instruments que li permeten actuar en favor de la reconstrucció de l’illa, sense haver de dependre d’altres administracions”. L’illa d’Eivissa necessita que el Consell Insular “es posi les piles i defineixi un full de ruta propi”, que sigui “fruit d’un gran acord polític de reconstrucció amb la participació de totes les forces polítiques”, amb l’objectiu de sortir de la crisi “sense que ningú es quedi endarrere”.

Comments are closed