El grup PSOE proposa al Consell Insular la creació d’una Mesa per a la reactivació del turisme a Eivissa

El grup PSOE ha registrat avui al Consell Insular la proposta de creació d’una Mesa per a la reactivació del turisme a Eivissa, que inclogui als representants de tots els grups polítics i compti amb la participació d’ajuntaments, Govern de les Illes Balears, Direcció Insular de l’Administració de l’Estat, administració de ports i aeroport, representants dels sindicats majoritaris i representants de les empreses turístiques. L’objectiu és que el Consell Insular compti amb la màxima participació per tal d’elaborar els plans d’estratègia i model turístic de l’illa d’Eivissa, de suport al sector i de reactivació de l’activitat, de xoc de promoció turística, de connectivitat marítima i aèria, i d’adaptació del sector a les noves condicions de seguretat sanitària.

El portaveu socialista i anterior president del Consell, Vicent Torres, ha recordat que l’illa d’Eivissa es troba pocs dies abans d’iniciar la fase 1 del Pla de desconfinament dissenyat pel Govern d’Espanya: “Ens hem de preparar per a la desescalada, però des del Departament de Turisme del Consell, per exemple, encara no s’ha mantengut cap reunió amb els regidors de Turisme dels ajuntaments”.

Vicent Torres insisteix que el sector turístic a la nostra illa, que suposa més del 80% de l’activitat econòmica a l’illa, enfront del 45% de la mitjana balear, “continuarà en una situació crítica, ja que es tracta d’uns dels àmbits econòmics més afectats per la pandèmia mundial de la COVID-19”

El passat 17 d’abril, el grup PSOE va presentar una proposta de Pla insular de mesures per fer front a la crisi sanitària i socioeconòmica amb diferents eixos, un dels quals es referia estrictament al turístic. Desenvolupant aquell document, tenint en compte que “cada vegada urgeix més la presa de decisions i plans de recuperació”, el grup PSOE proposa la creació de la Mesa per a la reactivació del turisme a Eivissa, ha explicat Vicent Torres.

La Mesa per a la reactivació del turisme hauria de tenir les següents funcions:

Anàlisi permanent sobre situació arran de la crisi sanitària, crisi econòmica i específicament del turisme en l’àmbit d’Eivissa i el seu entorn (resta d’Espanya, Europa, destinacions competidores, etc.).

Informació continuada, per compartir les instruccions i mesures que s’han pres per part de les diferents administracions públiques.

Recollida de propostes, per tal que el Consell Insular elabori els documents de definició estratègica i model turístic de l’illa d’Eivissa, plans de suport al sector i de reactivació de l’activitat, plans de xoc de promoció turística, pla de connectivitat marítima i aèria, i pla d’adaptació del sector a les noves condicions de seguretat sanitària.

Finalment, la Mesa per a la reactivació del sector turístic hauria de mantenir el seu funcionament per a l’anàlisi i seguiment de les accions i plans d’actuació que executi el Consell Insular d’Eivissa en els àmbits turístics fins a la plena recuperació del turisme a la nostra illa.

Comments are closed