El PSOE lamenta el discurs electoralista i partidista de Vicent Marí en favor del PP en l’acte institucional del 8 d’Agost

El grup PSOE del Consell Insular lamenta la utilització electoralista i partidista que ha fet avui Vicent Marí del discurs de la festa del 8 d’agost. El que havia de ser una jornada institucional de tot el poble d’Eivissa, Vicent Marí ho ha convertit en una plataforma en favor del Partit Popular i en contra de la resta de governs progressistes.

A part d’això, Vicent Marí ha rectificat i finalment ha acceptat la petició del grup PSOE de gratuïtat del transport públic i de les tres escoletes 0-3 anys titularitat del Consell Insular (Cas Serres, ses Païsses i Santa Eulària).

En el Ple de política general del Consell Insular celebrat el passat 14 de juliol, l’equip de govern de Vicent Marí (PP-Cs) va rebutjar la proposta de resolució presentada pel grup PSOE que demanava “instar l’Executiu a establir la bonificació del 100% del transport públic a les persones usuàries de la T-General i la T-Plata”, aprofitant la subvenció aportada del Govern d’Espanya, que inicialment era del 30% i que finalment arribarà al 50%.

En el Ple del 14 de juliol, PP i Cs també va votar en contra de la proposta del PSOE d“instar l’Executiu a aplicar la gratuïtat en les escoletes de 0-3 anys de cara al pròxim curs”.

Només tres setmanes després de votar-hi en contra, Vicent Marí ha anunciat que accepta les propostes del PSOE.

Quant al transport públic, el grup PSOE seguirà reclamant la millora urgent del transport públic d’Eivissa, que es troba en una situació límit, amb queixes diàries de persones de tots els municipis per la falta de serveis, cancel·lacions o estat lamentable dels vehicles. En el que duim de 2022, s’ha perdut mig milió de passatgers respecte al mateix període de 2019, l’any anterior de la pandèmia, per culpa d’un servei absolutament deficient per la pèssima gestió del Consell Insular de Vicent Marí.

Pel que fa a la gratuïtat de les escoletes del Consell Insular, aquesta és una proposta que fa temps que reclama el PSOE, especialment després de la crisi de la Covid-19, i que al conjunt de les Illes Balears el Govern de la Comunitat començarà a implementar a partir d’aquest setembre de manera progressiva, amb l’etapa 2-3 en el pròxim curs.

No obstant això, la decisió de la gratuïtat de les escoletes del Consell s’ha fet d’esquena als ajuntaments i de la xarxa complementària, sense coordinar la mesura. Recordem que també els ajuntaments d’Eivissa gestionen escoletes públiques i el fet que el Consell Insular no les tengui en compte els pot suposar un greuge comparatiu molt important.

Comments are closed

El PSOE lamenta el discurs electoralista i partidista de Vicent Marí en favor del PP en l’acte institucional del 8 d’Agost

El grup PSOE del Consell Insular lamenta la utilització electoralista i partidista que ha fet avui Vicent Marí del discurs de la festa del 8 d’agost. El que havia de ser una jornada institucional de tot el poble d’Eivissa, Vicent Marí ho ha convertit en una plataforma en favor del Partit Popular i en contra de la resta de governs progressistes. (més…)

Comments are closed