Joventuts Socialistes denuncia que el Consell Insular deixa molts estudiants sense transport públic per arribar als instituts d’Eivissa, Sant Antoni i Santa Eulària

Joventuts Socialistes d’Eivissa (JSEi) vol denunciar públicament que el Consell Insular ha deixat molts estudiants sense transport públic per arribar als instituts dels municipis d’Eivissa, Sant Antoni i Santa Eulària, per la retallada d’horaris de la línia L12A i l’eliminació de la línia L19. Les JSEi alerten que aquesta situació afecta molt directament a alumnes de les poblacions des Puig d’en Valls i Jesús que acudeixen als centres sa Blanca Dona i Isidor Macabich, i a estudiants de Sant Antoni i de Santa Eulària que diàriament s’han de desplaçar entre els dos municipis.

El Consell Insular ha eliminat els horaris de tarda de la línia L12A, de manera que els i les alumnes des Puig d’en Valls i Jesús que surten dels centres educatius a primera hora de la tarda s’han quedat sense transport públic per tornar a casa. A més, hi ha estudiants del municipi de Sant Antoni matriculats als centres de formació professional de Santa Eulària i a la inversa, de Santa Eulària que acudeixen a Sant Antoni, de manera que tots ells i elles s’ha quedat sense transport per l’eliminació de la línia L19.

Amb aquestes retallades, el Consell Insular de Vicent Marí “castiga sense autobús a multitud d’estudiants de la nostra illa i els està obligant a buscar-se vehicle privat per arribar als seus instituts”, ha denunciat la secretària general de les JSEi, Azahara Peña.

“Els i les joves som una vegada més un dels col·lectius més perjudicats per retalls de la dreta”, critica Azahara Peña, qui ha exigit “la restitució urgent de totes les línies i horaris de transport públic eliminats pel Consell Insular”.

Les Joventuts Socialistes recorden que la creació de la T-Jove, de transport gratuït per als i les menors de 18 anys, “va ser una gran decisió de l’anterior Consell Insular progressista, una mesura que “va animar a milers de joves de la nostra illa a moure’s en transport públic”. Ara, amb les retallades de línies d’autobús per part del govern de Vicent Marí, “el Consell Insular està perjudicant de manera molt directa a la joventut d’Eivissa i suposa una passa endarrere en el foment del transport públic”.

Comments are closed