Les Joventuts Socialistes d’Eivissa reclamen mesures laborals, educatives i en favor de l’emancipació davant la crisi de la Covid-19

Les Joventuts Socialistes d’Eivissa (JSEi) reclamen a les institucions mesures laborals, educatives i en favor de l’emancipació de les i dels joves davant la crisi de la Covid-19. Amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, que se celebra avui 12 d’agost, la secretària general de les JSEi, Azahara Peña, alerta que “la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la Covid-19 afecta el conjunt de la societat, però colpeja de manera molt directa a la joventut”.

“Les i els joves d’Eivissa patim les conseqüències d’una situació laboral més precària que la resta de grups d’edat, de dificultats per emancipar-nos a causa d’un preu de l’habitatge desorbitat i amb uns costos per estudiar superiors a altres territoris”, explica Azahara Peña. Es tracta d’unes dificultats que “la pandèmia ha agreujat enormement” i que “obliguen les institucions a prendre mesures”.

La “generació entre crisis”
La secretària general de les JSEi alerta que les i els joves “som una generació entre crisis”. Segons ha afirmat, “quan encara no havíem acabat de superar la crisi econòmica i posteriors retallades del PP, entram de ple en una nova crisi, aquesta de caràcter sanitari, social i econòmic”.

No obstant això, des de les Joventuts Socialistes d’Eivissa mostren la seua “confiança” en els governs progressistes de Pedro Sánchez i Francina Armengol per assegurar “una sortida justa a la crisi, sense deixar endarrere a tota una generació de joves, com va passar amb la crisi anterior”. En aquest sentit, amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, les Joventuts Socialistes han fet arribar al Govern d’Espanya un document de propostes “de reconstrucció jove per una generació entre crisis” , les quals “esperam que es tenguin en compte”, ha dit la secretària general de l’organització a Eivissa.

Contra la criminalització de la joventut
Azahara Peña també lamenta la “criminalització de la joventut” que s’està produint per una part de la ciutadania davant els rebrots de la pandèmia. “Les i els joves no som els responsables de l’expansió de la malaltia”, ha remarcat la secretària general de les JSEI. “La conscienciació en la lluita contra la pandèmia i la responsabilitat és del conjunt de la societat”, ha manifestat. “Entre les i els joves n’hi ha de més responsables i de menys, igual que en la resta de col·lectius socials”, ha remarcat Azahara Peña.

Comments are closed