Imprimeix
PDF

Història

Fundada el 1913, la Federació Socialista Balear del PSOE és l'organització política més antiga de la nostra comunitat.
 
El Partit Socialista Obrer Espanyol es va fundar clandestinament el 2 de maig de 1879, al voltant d'un nucli d'obrers i intel·lectuals encapçalats per Pablo Iglesias. Han passat més de 130 anys i el Partit Socialista més de mig milió d'afiliats: persones de tots els àmbits unides pels valors d'igualtat, justícia, solidaritat i llibertat, amb un mateix objectiu: el canvi i la transformació social mitjançant polítiques d'esquerres.

Des de 1892 trobem socialistes organitzats en agrupacions locals a les Balears. A les eleccions municipals de desembre de 1901 va ser elegit el primer càrrec públic socialista: el regidor de Palma Francesc Roca. Des de llavors, els socialistes han estat presents en major o menor nombre en les institucions de les illes, defensant els interessos generals de la ciutadania amb honradesa i eficàcia.

 

pablo iglesias mitin

Algunes curiositats

  • El PSOE és la formació política més antiga de tot Espanya i la segona d'Europa, per darrere del SPD (Partit Socialista Alemany)
  • Pablo Iglesias va ser el primer diputata donar veu als obrers en el Congrés dels Diputats.
  • El PSOE és el partit que ha aconseguit més suport popular, més d'11 milions de vots, i més diputats, 202, de totes les eleccions generals que s'han celebrat.

 Més sobre la hitòria del PSOE

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube