El conseller d’Economia, Miquel Company, presenta la Guia de suport per la venda digital als comerços locals

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company ha presentat aquest matí una Guia digital de suport a la venda en línia per a comerços, serveis i en general qualsevol activitat comercial, acompanyat per l’autor del treball, el consultor Oriol Cessena de l’empresa Focalizza. L’objectiu d’aquesta guia és oferir eines al teixit econòmic de Menorca per a la seva digitalització.

La idea va sorgir per part del departament d’Economia i Territori del Consell davant de la necessitat d’impulsar la tecnologia digital pel comerç de proximitat en un context de Covid-19 i segurament de post Covid-19, a partir de la reflexió que el comerç local seguirà sent local i no digital, però si tecnològic, tal com ha explicat Oriol Cessena. Una reflexió nascuda durant els Diàlegs Era Made in Menorca que va impulsar el mateix departament durant el confinament.  

Així la guia intenta acostar, d’una manera amena i pedagògica, els comerços al món tecnològic i ho fa a partir de set grans apartats com són la missatgeria instantània, la venda telefònica, la videoconferència, les webs o les aplicacions mòbils, entre d’altres. 

Punt per punt es van desgranant els elements més importants que un comerç hauria de tenir en compte amb la inclusió d’exemples pràctics i recomanacions en forma de vídeos tutorials que es despleguen en aquest treball. 

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, ha dit que ‘després de llegir la guia, volem que els comerços disposin d’eines pràctiques de com implementar el Whatsapp, com potenciar la venda telefònica en el comerç, quan emprar la videoconferència i perquè, quan s’ha de fer el pas online o quines aplicacions de geolocalització són més interessants’. Per la seva part, l’autor de la guia, Oriol Cessa ha explicat que ‘en síntesi, la guia pretén que el comerç pugui migrar aquest concepte de proximitat cap a la tecnologia’. 

Leave a Reply