El PSOE Menorca celebra l’acord entre el Consell Insular i l’ajuntament de Maó d’habilitar un nou espai per a les estades diürnes de les persones grans

El PSOE Menorca celebra que el Consell Insular de Menorca i l’ajuntament de Maó hagin signat un conveni de col·laboració per a l’habilitació d’un nou espai destinat a cobrir els serveis d’estades diürnes dels seus centres de dia per a persones grans. Cal recordar que els dos centres romanien tancats ja que no complien amb les mesures establertes en el Pla de Mesures Excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Així, amb la voluntat de tornar a obrir els respectius centres d’estades diürnes, s’ha optat per realitzar una col·laboració entre ambdues administracions per destinar i compartir un espai que permeti donar compliment a les mesures sanitàries establertes tant en l’àmbit estatal com autonòmic.

D’aquesta manera, considerant que la Residència de Gent Gran compta amb una zona destinada al servei de promoció de l’autonomia per a persones amb trastorns cognitius i que compta amb tot l’equipament necessari per oferir el servei de centre de dia d’ambdues administracions, s’ha optat per utilitzar aquest espai de manera transitòria i com a màxim fins al mes d’octubre. Mentrestant s’està habilitant un nou espai, propietat de l’Ajuntament de Maó i ubicat al carrer Cós de Gràcia.

L’espai habilitat, que ha entrat en funcionament aquesta setmana, té una capacitat per a 14 usuaris i està previst que l’utilitzin 8 usuaris procedents de la Residència de Gent Gran i 6 usuaris procedents de la Residència Geriàtrica Assistida.

Leave a Reply