El PSOE Menorca manté la voluntat i el compromís de seguir apostant per a la transició energètica amb la integració de les energies renovables a Menorca

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, juntament amb els batles de Menorca, han donat a conèixer la notícia que l’IDAE ha concedit gairebé 2 milions d’euros perquè els municipis puguin executar projectes d’intal·lacions fotovoltaiques a espais públics. En concret, un total de 11 aparcaments públics seran coberts amb pèrgoles fotovoltaiques amb l’objectiu de generar energia renovable i utilitzar-la directament per l’autoconsum de diversos equipaments.

En aquest sentit, Susana Mora ha manifestat que “del que es tracta és d’integrar les instal·lacions d’energia renovable en entorns urbans que permetin evitar la utilització i consum de sòl rústic per a la generació d’energia neta” i al mateix temps “seguir avançant amb el nostre full de ruta de descarbonització de Menorca contemplant en l’Estratègia Menorca 2030”. 

De fet, aquest projecte respon a la continuïtat de tota la feina feina feta en matèria de sostenibilitat i que els i les socialistes estem duent a terme de forma transversal a totes les administracions. A més, se suma a fites fonamentals per a Menorca que s’han assolit  gràcies al compromís i a la coordinació entre institucions, com el restabliment del cable elèctric entre Menorca i Mallorca, imprescindible per garantir el subministrament de la nostra Illa i deixar d’estar, així, aïllats energèticament.   

Amb tot, el PSOE Menorca manifesta i reafirma la seva voluntat i compromís en seguir apostant, de cada vegada més fermament, per tots aquells projectes i inversions que no fan més que consolidar la imatge d’una Menorca compromesa amb el seu territori, biosfera i medi ambient. 

Leave a Reply