Millorar les condicions laborals dels treballadors i allargar els ERTEs més enllà del 30 de setembre, entre les prioritats del PSOE Menorca

El PSOE Menorca valora positivament l’acord entre el Govern Central i els agents socials d’allargar els ERTEs fins el 30 de setembre, però defensa que es produeixi una nova pròrroga més enllà de la temporada turística

L’acord arribat per part del Govern Central i els agents socials d’estendre els ERTEs a les empreses i treballadors afectades per la situació de la pandèmia fins el 30 de setembre, és, per al PSOE Menorca, “una bona notícia”, tot i que “serà necessària una nova pròrroga si volem seguir millorant les condicions laborals de tants menorquins i menorquines afectats per la COVID19 més enllà de la temporada turística”. 

En aquest sentit, el conseller d’Economia, Miquel Company, ha recordat que “la nostra economia serà una de les més afectades pels efectes de la crisi perquè el nostre principal motor econòmic, és el turisme”, i per aquest motiu, “serà fonamental que els ERTEs tenguin continuïtat més enllà del 30 de setembre, com s’ha acordat, per oferir una millor seguretat laboral als que més ho necessiten”.  

Aquesta feina per part del Govern central se suma a la que des de la institució s’ha impulsat per afrontar i superar aquesta crisi. Així, en paraules del conseller, “hem invertit un total de 2 milions d’euros repartits entre ajudes per al sector comerç, sector primari, sector industrial i artesanal, sector turístic i per a entitats del Tercer Sector”, amb l’objectiu de “poder arribar a tothom i no deixar a ningú enrere”. 

Per altra banda, Company ha afegit que “una altra passa important que es recull en aquest acord és que tots els autònoms que no es van poder acollir en el seu moment a les ajudes perquè no estaven donats d’alta, ara ho podran”. De fet, “entre Consell Insular i Govern Balear hem aportat prop d’1,2M€ precisament per donar una sortida conjunta a les greus conseqüències que ha patit aquest col·lectiu per haver hagut de cessar de forma obligatòria la seva activitat”. 

Amb tot, els i les socialistes seguirem fent feina en coordinació amb administracions, agents econòmics i socials, per millorar les condicions laborals de tants treballadors que, per mor de la crisi causada per la pandèmia mundial, s’han vist afectades i en molts casos reduïdes a mínims. Per tant, la nostra màxima prioritat en aquests moments és reactivar la nostra economia i vetllar per la seva seguretat laboral de tots i totes.

Leave a Reply