Josep Pastrana: “Menorca és l’illa que millor ha aguantat l’impacte econòmic de la Covid 19 respecte a altres territoris de les Balears”

El conseller fa un repàs de les mesures que s’han posat en marxa per fer front a les conseqüències de la pandèmia mundial i explica les principals prioritats polítiques de futur per a Menorca 

En una entrevista gravada de forma exclusiva per al canal de Youtube del partit, PSOE Menorca TV, el conseller d’economia i territori del Consell Insular, Josep Pastrana, repassa les principals línies de treball que donen continuïtat a la feina feta fins ara i quines són aquelles polítiques de futur que s’han d’impulsar a curt, mig i llarg termini en benefici de Menorca.

D’acord amb les conclusions de l’estudi sobre l’evolució econòmica a Menorca realitzada per CAEB, el conseller ha començat defensant que “és cert que Menorca ha estat l’illa que millor ha aguantat l’impacte scioeconòmic de la Covid 19 en respecte a altres territoris de les Balears”, perquè “hem sabut fer feina per mantenir una economia diversificada tot i haver experimentat una baixada de prop del 30% del PIB”. No obstant, ha reconegut que, “malgrat això, el pes del turisme també ha jugat un papel fonamental”.  

De fet, “les mesures de xoc que vam posar en marxa de forma immediata van ajudar, per una banda, a les persones que pitjor ho estaven passant i, per l’altra, als sectors econòmics de Menorca més afectats, especialment els de la restauració”. En aquesta línia, “vam fer feina conjuntament amb totes les administracions per aglutinar més recursos que mai i així poder arribar a tothom, sense excepcions”. Un d’aquests exemples, és la campanya Consumenorca, amb la qual “pretenem fomentar l’economia circular i potenciar el consum en els nostres comerços locals”. 

Pastrana també ha volgut recordar el compromís de l’Estat amb la pandèmia posant en marxa, per exemple, “la figura dels ERTO, una eina fonamental per a la protecció de tants llocs de feina de treballadors i per la continuïtat dels negocis en un moment delicat, així com també la figura dels fixos discontinus, una figura important per al mercat laboral de Menorca”.  

En definitiva, “aprovar de forma definitiva el PTI, seguir fent feina entorn a l’oferta il·legal de l’allotjament turístic i la rehabilitació de les zones turístiques, presentar el Pla Estratègic Agrari, incrementar les ajudes dels convenis per a la promoció del comerç local amb els ajuntaments i posar en marxa les ajudes destinades al teixit empresarial per ajudar a la modernització de les nostres empreses”, són algunes de les prioritats que es marca el departament d’Economia i Territori del Consell Insular per als propers anys. 

Amb tot, el PSOE Menorca vol reconèixer la feina feina pels socialistes a les diferents administracions, compromesos en seguir fent feina de forma decidida per seguir conduint l’acció política cap a la recuperació socioeconòmica de la nostra illa i cap a les necessitats i demandes dels menorquins que més ho necessiten en aquests moments tan complicats. 

Leave a Reply