Imprimeix
PDF

El Consell Polític reclama per unanimitat la convocatòria d'un Congrés Federal que garanteixi el vot directe de la militància

Consell Polític 30-09-16El Consell Polític del PSIB-PSOE ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució que reclama la convocatòria immediata d'un Congrés Federal Extraordinari que garanteixi que l'elecció del secretari general serà per vot directe de la militància.

Així ho ha explicat el portaveu socialista, Francesc Miralles, qui ha detallat que l'acord també insta a que el Congrés Federal «es produeixi en un debat intern obert i clar sobre si el PSOE ha de facilitar el seu vot o la seva abstenció un Govern de dretes liderat pel PP», un assumpte sobre el qual els socialistes de Balears «ens manifestam decididament en contra de qualsevol actuació dels diputats socialistes que faciliti un Executiu presidit per un representant del PP».

Aquesta és la postura que els socialistes de les illes defensaran al Comité Federal que es celebrarà demà. En aquest mateix sentit ha anat l'anàlisi polític de la situació actual a càrrec de la secretària general, Francina Armengol, qui ha demanat disculpes «per l'espectacle que estam donant», pel qual s'ha mostrat «dolguda davant el que estam representant davant els ciutadans».

En referència als aconteixements dels darrers dies, Armengol ha afirmat que «no puc entendre que 17 companys puguin tirar abaix el que democràticament han construït tants i tantes militants del PSOE, estiguin d'acord o no amb els plantejaments de la Comissió Executiva Federal».

Segons la secretària general hi ha tres punts de discordància dins el sí del Partit Socialista: el dret a la democràcia, el dret a defensar els principis que varen fundar el PSOE i que el model territorial no sigui excloent, per la qual cosa ha apuntat que «davant un xoc de trens s'ha de ser prou generós per donar la veu i el vot a la militància i entre tots decidir cap a on volem anar».

A més a més, Armengol també ha reivindicat un no al PP, des de la coherència, «perquè estic a un partit que precisament va néixer per lluitar contra les polítiques de la dreta, per defensar els més febles i per defensar la justícia social, per la qual cosa el nostre vot no pot anar per fer de crossa ni de Mariano Rajoy ni de ningú del PP, ni per activa ni per passiva, perquè nosaltres som l'alternativa a tot això».

En el cas que demà el Comité Federal aprovi el procés de primàries, Armengol ha assegurat que demanarà als candidats que es presentin què volen fer i què votaran en una possible investidura, afegint que «necessitam un govern de canvi, presidit pel Partit Socialista, que lideri les polítiques que necessiten els ciutadans i ciutadanes d'Espanya».

En aquest sentit, a criteri d'Armengol, «amb 85 escons, tot i que tant de bò en tenguéssim més, es pot governar Espanya si s'és capaç de sumar una majoria al Congrés dels Diputats per fer possible un govern alternatiu».

Finalment, la secretària general ha fet una crida a la unitat demanant respecte entre els companys que pensen diferent «perquè al PSOE som necessaris tots, des de Susana Díaz a Pedro Sánchez, passant per Emiliano García Page, Miquel Iceta i tots els i les militants del Partit Socialista».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube